Rusya'yı İHA korkusu sardı: Bunu Ukrayna'ya satmayın!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna ile Türkiye arasında silah sanayi alanındaki ikili gelişmelere atıfta bulunarak Türkiye’ye, “İHA’larınızı Ukrayna’ya satmayın” önerisinde bulundu.

GÜNDEM 12.04.2021, 17:33 13.04.2021, 12:59
Rusya'yı İHA korkusu sardı: Bunu Ukrayna'ya satmayın!

Moskova’nın diğer ülkelerle beraber Türkiye’nin Ukrayna’yı militarist eylemlere teşvik edilmemesi konusunda endişesi olduğunu ifade eden Lavrov, Rusya-Ukrayna arasındaki krizi değerlendirdi.

“Kiev, militarist eylemlerden uzak tutulsun”

Kiev yönetiminin militarist eylemlerden uzak tutulması için Türkiye’ye ve diğer ülkelere uyarılarda bulunduklarını kaydeden Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kahire’de düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Moskava’nın İHA endişesi artıyor

Türkiye’nin yerli ve milli imkânlarla geliştirdiği, kara gücü taktiklerini sil baştan değiştiren ve etkisini Karabağ savaşında ortaya koyan İnsansız Hava Aracı (İHA)’ların Ukrayna’ya satışı Moskova’yı rahatsız etti.

Kahire’de Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri'yle görüşen ve basın toplantısı düzenleyen Lavrov,  Ukrayna sınırındaki Donbask bölgesinde artan gerilime değinerek Türkiye’nin ve ilgili ülkelerin Ukrayna’yı kışkırtmaktan uzak kalmaları gerektiğini dile getirdi.

Akıllara Rusya’nın Suriye’ye silah satışı geldi

Türkiye’nin Ukrayna’ya İHA ve silah satışının endişesini yaşadığını aktaran Rusya’nın bu tutumu akıllara, yıllar boyunca Suriye’ye 1,7 milyar dolara varan silah satışlarını getirdi.

Ayrıca Şam rejimi ile Moskova’nın, 550 milyon dolar tutarında 36 adet Yak-130 eğitim uçağının satışı için anlaştığı ve yine Rusya'nın, daha önce Suriye'ye kıyı savunma sistemleri ile İskender füzeleri gibi silahları da sattığı ortaya çıkmıştı.

Yorumlar (0)