Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilimde NATO’dan kritik hamle

Ukrayna ve Rusya arasında son dönemde şiddetlenen savaş sözleri NATO’nun askeri kanadını harekete geçirdi.

DÜNYA 08.04.2021, 09:54 08.04.2021, 17:24
Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilimde NATO’dan kritik hamle

NATO Askeri Komite Başkanı Orgeneral Stuart Peach, beraberindeki heyetle Lviv’de Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak ile bir araya geldi.

Ukrayna NATO’yu arkasına almanın peşinde

Ukrayna ile Rusya uzun süredir ayrılıklı bölgeler sebebiyle yaşadığı sorunlar sebebiyle sınırlara askeri sevkıyat yapmaya devam ediyor.

Rusya ile yaşadığı ve gerilimlerin giderek daha da artması ve olası bir savaşın eşiğine gelinmesi nedeniyle NATO ve ABD’den yardım talep eden Ukrayna, gerekli şartları sağlayıp bir an önce NATO’ya üye olarak arkasına büyük bir güç almayı hedefliyor.

Ordusunu NATO standartlarına yükseltiyor

NATO’ya üye olabilmek amacıyla ordusunu son teknolojilerle donatmaya ve gerekli standartları sağlamaya çalışan Ukrayna bugünde NATO’nun askeri kanadını ağırladı.

Savaş çanlarının daha çok çalmaya başladığı Ukrayna ve Rusya sınırındaki gelişmelerden kaygı duyan NATO ise Ukrayna’nın birliğe üye olmasını hızlandırmak için acilen harekete geçti. Bu kapsamda ise NATO Askeri Komite Başkanı Orgeneral Stuart Peach, Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak ile bölgedeki güvenlik durumunu masaya yatırdı.

Lviv’de yapılan ikili görüşmede Peach, Ukrayna ordusunun NATO standartlarına yükseltilmesi için gerekli adımların atılmaya devam edeceğini ifade ederken Homçak ise söz konusu ziyaretle beraber ikili ilişkilerin daha fazla önem kazandığını dile getirdi.

Yorumlar (0)