Ukrayna Genelkurmay Başkanından saldırı iddialarına yanıt

Rusya ve Ukrayna arasında, son günlerde gerilim tırmanırken Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Donbass bölgesinde saldırı yapacakları iddialarını yalanladı.

DÜNYA 10.04.2021, 10:35 11.04.2021, 12:08
Ukrayna Genelkurmay Başkanından saldırı iddialarına yanıt

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak, ülkenin doğusunda bulunan Donbass bölgesinde saldırı hazırlığı yaptıkları iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

“Saldırı hazırlığında değiliz”

Ukrayna’nın doğusunda bulunan Donbass bölgesinde Ukrayna ordusu ve Rus ayrılıkçılar ile son günlerde gerilim tırmanırken, Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı’ndan açıklama geldi.

Ukrayna’nın bu bölgede saldırı hazırlığında olduğu iddiaların asılsız olduğunu söyleyen Homçak, bu iddiaların Rusya tarafından kasıtlı olarak ortaya atıldığına dikkat çekti. Bu asılsız iddiaları ortaya atanların, Ukrayna’yı küresel toplum karşısında itibarsızlaştırmaya çalıştıklarını belirten Homçak, bu asılsız iddia sahiplerinin, işgal altında bulunan bölgedeki vatandaşları huzursuz etme hedefiyle hareket ettiklerini vurguladı.

Bu provokasyonların, Kremlin’in çıkarları kapsamında yürütüldüğünü ifade eden Genelkurmay Başkanı Homçak, hiçbir provokasyona itibar edilmeyeceğini, kimsenin hayatını kaybetmemesi için bu problemin silahla, çatışmayla değil diplomasi aracılığıyla çözmek istediklerini açıkladı.

Yorumlar (0)