Peskov: Ukrayna'nın NATO'ya üyeliği kabul edilemez

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'in NATO’ya ilişkin sözlerini değerlendiren Kremlin Sözcüsü Peskov, Ukrayna’nın NATO’ya üyeliğinin kendileri açısından kabul edilemez bir durum olacağını söyledi.

GÜNDEM 06.04.2021, 16:49 07.04.2021, 08:56
Peskov: Ukrayna'nın NATO'ya üyeliği kabul edilemez

Daha önce NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşen Zelenskiy, yalnızca reformların Rusya’yı engelleyemeyeceğini ve Donbas'taki savaşı noktalamak içinse NATO’nun devreye girmesi gerektiğini kaydetmişti.

"Halkın görüşüne başvurulmalı”

Ukrayna’nın olası bir NATO üyeliğinin sorunları çözmekten çok daha da artıracağını ifade eden Peskov, böyle bir durumda Donbas halkının görüşlerinin alınmasının mecburi olduğunu söyledi.

“Sakin kalmaya niyetleri yok”

Ukrayna yönetiminin yaşanan gelişmeler karşısında sakinleşmeye niyetinin olmadığını belirten Peskov, Putin’in Fransa ve Almanya ile endişelerini paylaştığını aktardı.

Ukrayna silahlı kuvvetlerinin kendi halkına silah doğrultması yönündeki bir eylemin kışkırtılmayacağını umduğunu kaydeden Peskov, ABD’nin konuya ilişkin Rusya’dan açıklama beklediği yönündeki bir soruya ise bu konuda söyleyecek başka herhangi bir sözlerinin olmadığını dile getirdi.

Yorumlar (0)