Rus askeri, Türk askerini bekliyor!

Rusya Savunma Bakanlığı, ateşkes anlaşması kapsamında Dağlık Karabağ’da kurulması planlanan gözlem noktalarının kurulumunun tamamlandığını bildirdi.

GÜNDEM 16.11.2020, 16:41 17.11.2020, 12:26
Rus askeri, Türk askerini bekliyor!

Gözlem noktalarındaki duruma ilişkin bilgi veren Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, temas hattı boyunca Dağlık Karabağ’da gözlem noktalarının konuşlandırılmasına dair tüm işlemlerin tamamlandığı bilgisini paylaştı.

Yazılı açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov, Dağlık Karabağ’a Rus ordusu askerlerinin yerleşimi ile ilgili bilgi verdi. Azerbaycan ile Ermenistan arasında ateşkesin tüm temas hattı boyunca tamamen sağlandığının altını çizen İgor Konaşenkov, Rus ordu mensuplarının görev alacağı gözlem noktalarının konuşlandırılma operasyonunun tamamlandığı bilgisini verdi.

Rus askerlerinin hâlihazırda 24 saat esasına göre bölgedeki durumu gözlemlediğini ve denetlediğini kaydeden İgor Konaşenkov, ateşkesin, "güney sorumluluk bölgesi"nde toplam 9 gözlem noktasında, "kuzey sorumluluk bölgesi"nde de yine 9 gözlem noktasında, "barış gücü birimleri"nce kontrol edildiğini, Laçin koridorunda ise toplam 7 adet geçici gözlem noktası oluşturulduğunu bildirdi.kullandı.

Sözcü Konaşenkov, 10 Kasım 2020 tarihinden bu tarafa Rusya’dan toplam 140 uçak kalktığını ve Dağlık Karabağ’a Rus askerleri ile askerî araçlarını indirdiğini açıklamalarına ekledi.

Yorumlar (0)