Pandemi sürecinde sanatla nefes alan bir hemşire: Zekiye Yılmaz

Küresel salgının etkileri neredeyse 9 aydır devam ederken, bu sürecin mücadelecilerinden hemşire Zekiye Yılmaz, hayatına sanatla renk katıyor. Akordeon çalan Yılmaz, aynı zamanda öykü ve şiir de yazıyor.

KÜLTÜR-SANAT 16.11.2020, 16:46
Pandemi sürecinde sanatla nefes alan bir hemşire: Zekiye Yılmaz
© Anadolu Ajansı

Bulgaristan doğumlu olan hemşire Zekiye Yılmaz, Koronavirüs salgını sürecini sanatla atlatmaya çalışıyor. Sanatçı bir ailede büyüyen Yılmaz; 2 yaşından bu yana çaldığı akordeon ile bir yandan hemşirelik yaşamını sürdürürken, bir yandan da hayatını sanatla bir biçime sokmayı başarıyor. Mart ayından bu yana süren pandemi sürecinin yoğunluğu da sanat sayesinde daha iyi atlatan Yılmaz,  sanatla yaşamına renk katmak isteyenlere adeta ilham oluyor.


Çaldığı akordeon ile Zekiye Yılmaz, geçtiğimiz yıl Portekiz’de 69.sü gerçekleştirilen Dünya Akordeon Yarışması’nın 36 yaş ve üzeri kategorisinde üçüncülük ödülü kazandı. Ülkemizi bu alanda Portekiz’de temsil eden Yılmaz, bunun kendisi için bir gurur olduğunu belirtiyor.

Akordeon’u terapi aleti olarak görüyor


Bir sağlık çalışanı olan ve aynı zamanda akordeon çalan Yılmaz, bir yandan da öykü ve şiir de yazıyor. Pandemi döneminde stresli bir çalışma düzeninde olduğundan bahseden Zekiye Yılmaz, pandemi döneminde yaşadıklarını da anı olarak yazmak istediğini dile getirdi. 
Akordeon’u hobiden çok bir terapi aleti olarak gördüğünden söz eden Yılmaz,  sanatın dünyana renk kattığını ve insan sağlığı için de eşi benzeri bulunmaz bir araç olduğunu da sözlerine ekledi. 
 

Yorumlar (0)