Ermeniler, evleri ateşe verip gitti!

Ermenistan'ın işgal altında tuttuğu topraklardan çekilmeyi kabul etmesinin ardından Ermenilere söz konusu topraklardan taşınmaları için süre verildi. Ermenilerin evleri ateşe verip gittiği görüldü. 

DÜNYA 14.11.2020, 12:10
Ermeniler, evleri ateşe verip gitti!

Azerbaycan ile Ermenistan arasında 27 Eylül günü başlayan Karabağ Savaşı sona erdi. Ermenistan, Dağlık Karabağ'ı çevreleyen topraklardan çekileceğini bildirdi. Rusya'nın arabuluculuğunda imzalanan anlaşmada, Ermenistan'ın Ağdam, Laçin ve Kelbecer'i Azerbaycan'a teslim edeceği ifade edildi. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, söz konusu anlaşmanın "acı verici" olduğunu söyledi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 27 Eylül 2020'den beri 300 civarında yerleşim bölgesinin kurtarıldığını, bu nedenle Ermenilerin anlaşmaya mecbur kaldığını belirtti. Öte yandan, iki ülke arasındaki ateşkesin denetlenmesi için Türk-Rus Ortak Gözetleme Merkezi'nin kurulacağı kaydedildi. 

Bunun üzerine işgal altındaki topraklarda yaşayan Ermeni halkına taşınmaları için belirli bir süre tanındı. Ermeniler de süre bitmeden evlerini terk etmeye başladı. 

Azerbaycan'ın öz topraklarında şimdiye dek huzur içerisinde yaşayan Ermeniler, Karabağ Savaşı'nın sona ermesinin ardından arkalarında herhangi bir şey bırakmak istemiyor. 

Ermenilerden bazılarının evlerini ateşe verdiği görülüyor. Yaptıkları evlerde herhangi bir Azerbaycan Türkü'nün yaşamasını istemediklerini belirten Ermeniler, tüm eşyalarını toplayıp gidiyor.

Yorumlar (0)