MSB: Türk-Rus Merkezi için görüşmeler sürüyor!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Azerbaycan ile Ermenistan arasında sağlanan ateşkesin denetimi için kurulacak olan Türk-Rus Ortak Gözetleme Merkezi için Rusya ile görüşmelerin devam ettiğini duyurdu. 

GÜNDEM 14.11.2020, 10:50 14.11.2020, 10:57
MSB: Türk-Rus Merkezi için görüşmeler sürüyor!

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, geçtiğimiz günlerden Azerbaycan karşısında alınan yenilgiyi kabul etmişti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile anlaşma imzalandığını duyuran Paşinyan, söz konusu anlaşmanın hem kendisi hem de Ermenistan halkı için acı verici olduğunu ifade etmişti.

Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'ı çevreleyen topraklardaki işgalini bitireceği, Ağdam, Kelbecer ve Laçin'i Azerbaycan'a geri vereceği belirtilmişti. Dağlık Karabağ'da bulunan temas hattına Rus barış güçlerinin yerleştirileceği kaydedilmişti. Öte yandan, Azerbaycan ile Ermenistan arasında sağlanan ateşkesi denetlemek için bölgeye Türk-Rus Ortak Gözetleme Merkezi'nin kurulacağı duyurulmuştu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bugün yaptığı açıklamada, Azerbaycan ile Ermenistan arasında sağlanan ateşkesin denetimi için kurulacak olan Türk-Rus Ortak Gözetleme Merkezi için Rusya ile görüşmelerin devam ettiğini duyurdu. 

"1.031 terörist etkisiz hale getirildi"

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada gündemdeki diğer konulara da değinildi.

2020 senesinde düzenlenen operasyonlar kapsamında 1.031 teröristin bir daha eylem yapamayacak duruma getirildiği belirtilen açıklamada, bunlardan 98'inin son bir ayda etkisizleştirildiği ifade edildi. 

"Libya için görüşmeler izleniyor"

Açıklamada, Libya'da siyasi krizin çözüme kavuşturulması için gerçekleştirilen görüşmelerin izlendiği belirtilerek, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın bugün Libya Savunma Bakanı ile bir araya geleceği kaydedildi. 

"Yunanlar ihlâllerine devam ediyor"

Yunanistan'ın provokasyonlarına işaret edilen açıklamada, Ekim ayında Yunanlar tarafından 7 kez karasuyu ihlâli, 42 hava sahası ihlâli ve 15 kez hava aracı tacizinin gerçekleştirildiği aktarıldı. 

Yorumlar (0)