Lavrov, 3 dışişleri bakanıyla görüştü!

Ermeni saldırıları ile ilgili ilk olarak Mevlüt Çavuşoğlu'ndan gelen telefona bakan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ardından Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan'ı, son olarak da Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'u aradı.

GÜNDEM 27.09.2020, 16:15 28.09.2020, 16:55
Lavrov, 3 dışişleri bakanıyla görüştü!

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun sabahın erken saatlerinde aradığı Rusya Dışyişleri Bakanı Sergey Lavrov, bölgede durumun kötüleşmesi üzerine sırasıyla Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan'ı ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'u aradı.

Ermeni mevkidaşıyla görüştü

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan arasında gerçekleşen görüşmede, Dağlık Karabağ bölgesindeki durum ele alındı. İki ülkenin orduları arasındati temas hattında süren büyük çaplı çatışmalara, ölü ve yaralıların olduğuna dair gelen haberlerin endişe vericiği olduğunu ifade eden Sergey Lavrov, ateşkesin ivedi biçimde sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Rusya’nın, AGİT (Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı) Minsk Grubunun diğer üyeleriyle birlikte, gerilimi ortadan kaldırmak ve bölgeyi istikrara kavuşturmak amacıyla ara buluculuk çabalarını güçlendireceği bilgisi paylaşıldı.

Azerî mevkidaşını da aradı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, daha sonra Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'u da arayarak Dağlık Karabağ bölgesinde içinde bulunulan durumu değerlendirdi. Sergey Lavrov, sivil halktan da can kaybı yaşanan temas hattındaki çatışmalara dair kaygılarını ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı bu görüşmeye ilişkin de benzeri ifadelerle açıklamada bulunarak, Sergey Lavrov'un ivedilikle ateşkese gidilmesi gerektiği belirttiğini, Rusya’nın, AGİT Minsk Grubunun diğer eş başkanlarıyla birlikte, ara buluculuk girişimlerine devam edeceğini kaydetti.

Yorumlar (0)