Simpsonlar’dan yeni kehanet: Seçim ve savaş tahminleri…

Simpsonlar, yeni bir kehanet iddiasıyla tekrar gündemde! 2024 senaryosuna dair öne sürülen tahminlerde ‘savaş’ ve ‘seçim’ konuları dikkat çekiyor. İşte detaylar...

DÜNYA 22.04.2024, 18:18 Melina Ay
Simpsonlar’dan yeni kehanet: Seçim ve savaş tahminleri…

Ünü, öngörüleriyle dünyanın dikkatini çeken popüler sitcom The Simpsons, 2024 ve ileriye dair yeni tahminleriyle yeniden konuşuluyor. Amerikan sitkomunun odak noktası, kurgusal Springfield şehrinde yaşayan Simpson ailesi. Homer (baba), Marge (anne), Bart (oğul), Lisa (kız), ve Maggie (bebek) gibi karakterlerin yaşadığı olaylar, toplumsal meseleleri, pop kültürü, siyaseti ve daha birçok konuyu hiciv ve mizahla işliyor.

Yıllar önce yaptığı tahminlerin sık sık gerçekleşmesiyle tanınan dizi, Donald Trump'ın başkanlığından COVID-19 salgınına kadar birçok önemli olayı doğru tahmin etmesiyle gündeme gelmişti. Şimdi ise gözler, yeni tahminleriyle bir kez daha diziye çevrildi. İşte beklenen gelişmeler:

Robotların iş gücünü ele geçirmesi

Dizinin 23’üncü sezonunun 17’nci bölümünde, işveren Burns'ün nükleer santraldeki işçileri robotlarla değiştirmesi konu ediliyor. Bu tahmin, yapay zeka ve robot teknolojilerindeki ilerlemelerin ışığında, önümüzdeki yıllarda insan iş gücünün robotlarla değiştirilme ihtimaline işaret ediyor.

2024 seçim tahmini

2015'te yayınlanan bir bölümde Bart'ın, 30 yıl sonraki hayatına ilişkin bir tahmini yer alıyor ve Homer'ın "2024'te Trump" yazısı dikkat çekiyor. Bu tahmin, Trump'ın başkan seçilmesinden yıllar önce bile göndermeler yapıldığını gösteriyor.

Tat paylaşımı teknolojisi

Dizinin ilk sezonunun 17’nci bölümünde, Marge ve Homer'ın sanal gerçeklik dünyasına ilgi gösterdiği ve ‘sanal atıştırmalıklar’ tükettikleri gösteriliyor. Tat paylaşımı teknolojisinin ilerlemesiyle, bu tahminin gerçekleşme ihtimali artıyor gibi görünüyor.

3’üncü Dünya Savaşı

Simpsonlar'ın özel bir bölümünde Homer, ailesine III. Dünya Savaşı'nın başladığını söyleyerek şaka yapıyor. Küresel gerilimler ve nükleer silahların varlığı, önümüzdeki yıllarda dünya için ciddi bir savaş tehlikesi oluşturabilir gibi görünüyor.

Yorumlar (0)