Meteoroloji’den uyarı üstüne uyarı geldi: 6 kent için alarm!

Meteoroloji haritası güncellendi ve bu hafta için ardı ardına uyarılar geldi. Dün gece itibariyle birçok kent sağanak yağışlarla birlikte soğuk hava etkisi göstermeye başlamıştı. Bugün de İstanbul dahil birçok ilde sağanak yağışlar ve soğuk hava etkili olacağı vurgulanırken 6 kent için ise sarı alarm verildi.

YAŞAM 28.04.2024, 10:53 Buse Önder
Meteoroloji’den uyarı üstüne uyarı geldi: 6 kent için alarm!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde hava durumu parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Kırklareli, Tekirdağ, Kütahya, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevreleri ile Çanakkale'nin doğu kesimleri ve Orta ile Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Ayrıca, Ankara, Çankırı, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olması öngörülüyor. Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ve Güneydoğu Anadolu'da ise toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde

Hava sıcaklığı ise Marmara ve Karadeniz kıyılarında mevsim normallerine yakın seyrederken, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

Rüzgar genellikle kuzey yönlerden esecek olup, güney ve doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında ise kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40 - 60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar şöyle;

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Yağışların Ankara, Çankırı, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu nedenle olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: Rüzgarın Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (40 - 60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Bu durumda olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.

Toz Taşınımı Uyarısı: Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ve Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar yaşanabileceğinden dikkatli olunmalıdır.

6 Kent için sarı alarm

Meteoroloji Müdürlüğü 6 kent için ise sarı alarm verdi. Bu kentler arasında Ankara, Bolu, Çankırı, Kastamonu, Kırıkkale ve Karabük yer alıyor.

Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen ise, "Bugün Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri yağmurlu. Yağışlar öğleden sonra Ankara, Çankırı, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli olabilir. Sıcaklık kuzeyde ortalamada seyrederken, güney ve Ege'de ortalamanın üzerinde. İstanbul bugün yağmurlu ve 17 derece. Ankara'da öğle saatlerinde yer yer kuvvetli yağmur bekleniyor, sıcaklık ise 24 derece. İzmir'de ise hava 26 derece olacak" dedi.

Yorumlar (0)