Rusya'dan iki yüzlü açıklama!

Rusya, terör devleti Ermenistan'ın bölgeyi savaşa sürüklediği gerçeğini görmezden gelerek, sinsi bir açıklama yaptı.

GÜNDEM 27.09.2020, 11:54 27.09.2020, 12:00
Rusya'dan iki yüzlü açıklama!

Türkiye düşmanlarına her cephede destek veren Rusya, bölgeyi savaşa sürükleyen terör devleti Ermenistan'ı geri adım atmaya çağırmak yerine, saldırı karşılıklı başlamış gibi lanse ederek her iki tarafa çağrıda bulundu.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan çatışmaların durdurulmasını isteyen Rusya Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan ve Ermenistan'a müzakerelere başlama çağrısı yaptı.

Dağlık Karabağ’da durumun ani biçimde kötüleştiğine vurgu yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı, temas hattı boyunca hem Azerbaycan'dan hem de Ermenistan'dan yoğun bombardıman yapıldığını belirterek, her iki taraftan da büyük kayıp haberlerinin kendilerine ulaştığı bilgisini paylaştı.

Durumun istikrara kavuşması için azerbaycan ve Ermenistan ordularını derhal ateşkese çağıran Rusya Dışişleri Bakanlığı, iki devletin bir an önce müzakerelere oturması çağrısında da bulundu.

Sabah saatlerinde Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında ilk olarak Ermeni güçlerin büyük hazırlık yaptığı ve arkasından sabah saat 06.00 civarlarında tek taraflı olarak hem Azerî ordusunun mevzilerine hem de sivil yerleşim yerlerine düzenlediği hain saldırılara dair tek kelime kullanmayan Rusya Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamayla, çatışmanın Azerbaycan ile Ermenistan'ın aynı anda başlattığı izlenimi yaratmak istedi.

Yorumlar (0)