Türkiye'den Azerbaycan için ilk hamle!

Türkiye, Azerbaycan mevziyerine ve Azerî sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırı düzenleyen Ermenistan'a karşı ilk somut adımı attı.

GÜNDEM 27.09.2020, 13:31
Türkiye'den Azerbaycan için ilk hamle!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan'ın son saldırısı ile ilgili Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un görüşmesinde, "Ermenistan'ın saldırganlığı" açıkça konuşulduğu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu mevkidaşına, Ermenistan'ın Azerî sivilleri de hedef alan yoğun saldırılarının bölgeyi büyük bir tehlikeye sürüklediğini bildirdiği öğrenildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermeni ordusunun saat 06.00 civarlarında Azerbaycan-Ermenistan cephe hattı boyunca geniş çaplı saldırı düzenlediğini, saldırıların Azerbaycan ordusunun mevzileri ile sınırlı kalmayıp sivil yerleşim birimlerine da yoğun silah, top ve havan atışları yapıldığını duyurmuştu.

Çok sayıda şehit ve yaralının bulunduğunu belirten Azerbaycan Savunma Bakanlığı, hedef alınan sivil yerleşim birimlerini ise şu şekilde açıklamıştı:

- Ağdam rayonuna bağlı Çıraklı ve Ortakerbent köyleri
- Fuzuli rayonuna bağlı Alhamlı ve Şükürbeyli köyleri
- Terter rayonuna bağlı Kapanlı köyü
- Cebrail rayonuna bağlı Çocukmercanlı köyü

Yorumlar (0)