Ermenistan'dan büyük saldırı: Çok şehit var!

Ermenistan, Azerbaycan'ı savaşa çekmek için çok büyük bir provokasyona imza attı. Ermeni ordusu sivil yerleşim yerlerine büyük çaplı saldırı düzenledi. Çok sayıda şehit ve yaralı var.

DÜNYA 27.09.2020, 09:18 27.09.2020, 11:48
Ermenistan'dan büyük saldırı: Çok şehit var!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Ermeni cephesinde büyük hareketlilik bulunduğunu ve saldırı hazırlığında olduklarının istihbaratını aldıklarını, büyük provokasyonu gerçekleştirmeleri durumunda Ermenistan'a büyük pişmanlık yaşatacaklarını açıklamasından saatler sonra Ermeni askerleri sınır hattında Azerbaycan sivil yerleşim yerlerine yoğun saldırı düzenledi.

Ermenistan ordusunun saat 06.00 sıralarında Azerbaycan-Ermenistan cephe hattı boyunca geniş çaplı provokasyonda bulunduğunu ve Azerbaycan ordusu mevzileri ile sivil yerleşim yerlerine geniş çaplı saldırı düzenlendiğini açıklayan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, saldırıda yoğun olarak silahlar, top ve havanlarla ateş açıldığını bildirdi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasında Ermenistan ordusunun yoğun bombardıman altına aldığı köyler şu şekilde sıralandı:

- Terter'in Gapanlı köyü
- Ağdam'ın Çıraklı ve Orta Garvand köyleri
- Fuzuli'nin Alhanlı ve Şükürbeyli köyleri
- Cebrayıl'ın Çocuk Mercanlı köyü

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun bu köylere saldırıları neticesinde çok sayıda sivilin şehit olduğu ve çok fazla yaralının bulunduğunu duyurdu. Bakanlık, ismi anılan bölgelerde sivil altyapının çökme noktasında ağır hasar aldığı bilgisini paylaştı.

Sivil ve askerî kayıpların netleştirildiğini belirten Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Azerî ordusunun da Ermeni provokasyonunu engellemek ve cephe hattına paralel bölgelerde ikamet eden Azerî vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla misliyle mukabelede bulunduğunu duyurdu.

Yorumlar (0)