Dışişleri: Azerbaycan ne isterse onu yapacağız!

Türkiye Dıişişleri Bakanlığı, Ermenistan'ın Azerbaycan sınır hattına yönelik geniş çaplı saldırılarını sert ifadelerle kınadı. Türkiye’nin Azerbaycan’a desteğinin tam olduğunu belirten Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan nasıl isterse, Türkiye'nin o şekilde yanında olacağını vurguladı.

GÜNDEM 27.09.2020, 11:15 27.09.2020, 12:22
Dışişleri: Azerbaycan ne isterse onu yapacağız!

Ermenistan’ın bu sabah Azerbaycan sivil yerleşim birimlerini hedef alarak başlattığı yoğun saldırı ile ilgili açıklama yapan Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Ermenistan ordusunun bu ‪sabah ateşkesi net bir biçimde ihlal ederek cephe hattında sadece Azerbaycan ordusuna değil, sivil halkın yaşadığı köyleri de (Terter rayonuna bağlı Kapanlı, Ağdam rayonuna bağlı Çıraklı ve Ortakerbent, Fuzuli rayonuna bağlı Alhamlı ve Şükürbeyli ve Cebrail rayonuna bağlı Çocukmercanlı köyleri) ağır silahlarla, top ve havan atışlarıyla yoğun şekilde vurduğunu bildirdi.

Ermeni ordusunun saldırısının uluslararası hukukun açık ihlali olduğunu ve sivil kayıplara da neden olduğunu belirterek saldırıları şiddetle kınadıklarını vurgulayan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Ermenistan'ın bu saldırılarla bizatihi bölgede barış ve istikrarın önündeki en büyük engel olduğunu bir kez daha kanıtladığını ifade etti.

Azerbaycan'ın, toprak bütünlüğünü ve halkının güvenliğini korumak amacıyla meşru müdafaa hakkını pek tabii ki kullanacağını belirten Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türkiye'nin bu süreçte tek yürek olarak Azerbaycan’a desteğinin tam olduğunu, Azerbaycan nasıl isterse Türkiye'nin o şekilde yanında bulunacağının altını çizdi.

Sözcü Hami Aksoy, uluslararası topluma da "haklının yanında durmaya davet ediyoruz" çağrısında bulundu.

Yorumlar (0)