Ermenistan "savaş durumu" ilan etti!

Erivan yönetimi Ermenistan genelinde, Dağlık Karabağ’daki çatışmalar sebebiyle "savaş durumu" ilan etti.

GÜNDEM 27.09.2020, 15:56 27.09.2020, 16:03
Ermenistan "savaş durumu" ilan etti!

Ermenistan hükümeti, Dağlık Karabağ’da yoğunlaşan ve dozu iyice artan çatışmalar sebebiyle ülke genelinde "savaş durumu" ve "genel mobilizasyon" ilanında bulundu.

Sosyal medyadan iki ülke arasında yaşanan çatışmalara dair bilgilendirmede bulunan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan’ın, Dağlık Karabağ yönünden saldırı başlattığını iddia ederek, durumun an itibarıyla çok hızlı bir biçimde geliştiğini, gerektiğinde bilgi paylaşımında bulunulacağını açıkladı.

Ermenistan hükümetinin Dağlık Karabağ’da yoğunlaşan ve her geçen dakika şiddetini daha da artıran çatışmalar dolayısıyla ülke genelinde "savaş durumu" ve "genel mobilizasyon" ilan ettiklerini duyuran Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ayrıca durumla ilgili olarak Güvenlik Konseyini de topladığını kaydetti.

"4 Azerbaycan helikopterini imha ettik!"

Diğer taraftan Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Şuşan Stepanyan, Dağlık Karabağ'da çatışmaların şiddetli bir şekilde sürdüğünü bildirerek, Karabağ çatışma hattında Azerbaycan silahlı Kuvvetleri'ne ait 4 adet helikopter, 15 adet İHA (insansız hava aracı), 10 adet tank ve zırhlı aracı imha ettiklerini ileri sürdü.

Sözcü Stepanyan'dan çirkef iddia!

Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Şuşan Stepanyan, Karabağ halkından sığınaklarda kalmalarını isteyerek, sorumluluğun Bakü yönetimi ve Azerbaycan Savunma Bakanlığında olduğunu iddia etti.

Tarihî pişkinlik!

Şuşan Stepanyan, Ermenistan saldırılarına Azerbaycan'ın anında karşılık verebilmesinin, Azerbaycan'ın saldırı planı ve hazırlığı yaptığını gösterdiği ileri sürerek tarihî bir pişkinliğe imza atmıştı.

Yorumlar (0)