Erdoğan'dan Aliyev'e "biz buradayız" hatırlatması!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İhlam Aliyev'i arayarak, Ermenistan'a karşı "destek" hatırlatmasında bulundu.

GÜNDEM 27.09.2020, 14:32
Erdoğan'dan Aliyev'e "biz buradayız" hatırlatması!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i telefonla arayan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "tek millet, iki devlet" vurgusu yaparak, "Türkiye, Azerbaycanlı kardeşleri ile dayanışmasını güçlendirerek sürdürecektir." dedi.

Telefon görüşmesinden sonra sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan'ın Azerbaycan'a karşı gerçekleştirdiği saldırıları ve provokasyonlarına bir yenisini daha eklediğini belirterek, bölgede barış ve huzurun önündeki en büyük engel ve tehdidin bizzat Ermenistan olduğunun bir kez daha görüldüğünü, Türk Milletinin dün olduğu gibi bugün de tüm imkân, güç ve kabiliyetiyle Azerbaycanlı kardeşlerinin yanında bulunduğunu bildirdi.

Ermeni halkına seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendilerini felakete sürükleyen Erivan yönetimine ve Ermenistan'ı bir kukla gibi kullanan devletlere karşı geleceklerine sahip çıkmaya davet etti.

Uluslararası kamuoyuna da çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşgale ve zulme karşı mücadele veren Azerbaycan'ın yanında yer alın" çağrısında bulundu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e, Türkiye'nin "tek millet, iki devlet" anlayışıyla Azerbaycanlı kardeşlerinin yanında yer aldığını ve dayanışmasını güçlendirerek sürdüreceğini ifade ettiğini söyleyen Erdoğan, "Kardeşim İlham Aliyev'in bugünkü telefon görüşmemizde bir kez daha kararlı ve dirayetli duruşuna şahit oldum" diyerek Ermenistan'a güçlü bir mesaj gönderdi.

Yorumlar (0)