Kabine toplandı, emekliye zam kararı bekleniyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında saat 16.50'de başlayan Kabine Toplantısı'nın emekli maaşlarına zam kararının açıklanması bekleniyor. İşte Kabine'nin gündemindeki diğer konular...

GÜNDEM 09.10.2022, 11:24 09.10.2023, 16:59 Hakan Öksüz
Kabine toplandı, emekliye zam kararı bekleniyor!

Kabine Toplantısı, bugün saat 16.50'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiği toplantıda gündemin sıcak başlıkları masaya yatırılacak. Kabine Toplantısı'nın ana gündem maddesi, "emekli maaşlarına zam" konusu olacak.

Emekli maaşlarına zam kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası açıklamalarda bulunacak. Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası emekli maaşlarına yapılacak zamla ilgili kararı açıklaması bekleniyor. 

AK Parti  4. Olağanüstü Kongresi'nde bu konuya dair müjde veren Erdoğan, "Bakanlığımız çalışıyor. Bundan sonraki ilk kabine toplantısı sonrası müjdemizi vereceğiz." demişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise, "İşçi, emekli ve memurlarımız ile ilgili çalışma, kabine toplantısının ardından duyurulacak." ifadelerini kullanmıştı.

Terörle mücadele operasyonları ele alınacak

Kabine Toplantısı'nda terörle mücadele konusu masaya gelecek. 1 Ekim Pazar günü Ankara'daki İçişleri Bakanlığı binasına yönelik terör saldırısının ardından başlatılan operasyonlar ele alınacak. Suriye ile Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen hava operasyonları konuşulacak. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, konuya ilişkin sunum yapacak.

İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalar

Toplantıda İsrail ile Filistin arasındaki gerginlik de gündeme gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki tarafa da itidal çağrısında bulunmuştu. İsrail ordusu ile Hamas'a bağlı İzzeddin el-Kassam Tugayları arasında süren çatışmalarda ölü ve yaralı sayısı günden güne artıyor.

Yorumlar (0)