İsrail'den Gazze'ye aralıksız bombardıman: Can kaybı sayısı artıyor!

Hamas'ın düzenlediği Aksa Tufanı operasyonunun ardından 50 yıl sonra ilk defa savaş ilan eden İsrail devletine ait savaş uçakları gece boyunca Gazze Şeridi'ndeki çeşitli bölgelere hava bombardımanı gerçekleştirdi. İsrail Hava Kuvvetleri tarafından Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırılarda 413 Filistinli yaşamını yitirirken 2 bin 200 Filistinli de yaralandı. Hamas'ın düzenlediği operasyonda ölen İsrailli sayısı ise 700'ü geçti.

DÜNYA 09.10.2022, 10:48 09.10.2023, 12:31
İsrail'den Gazze'ye aralıksız bombardıman: Can kaybı sayısı artıyor!

İsrail savaş uçakları ile Gazze Şeridi'ndeki çeşitli bölgelere yönelik gece boyunca düzenlenen hava saldırılarında 24 kişi yaşamını yitirdi. İsrail'e yönelik Hamas tarafından gerçekleştirilen Aksa Tufanı operasyonunun ardından misilleme yapılan saldırılarda 413 Filistinli yaşamını yitirdi. Diğer yandan hayatını kaybeden İsrailli sayısı da 700'ü geçti.

Aynı evden 18 kişi hayatını kaybetti

AA muhabirinin Gazze Şeridi'ndeki güvenlik ve hastane kaynaklarından öğrendiği bilgilere göre, Gazze'nin Mısır sınırına yakın Rafah şehrindeki Ebu Hilal Ailesi'nin evine İsrail savaş uçaklarıyla hava saldırısı düzenlendi. Saldırıda ev halkından 18 kişi hayatını kaybederken, yıkılan evin enkazından çıkarılan yaralılar da sağlık ekipleri tarafından tedavi altına alındı.

İsrail’den Gazze’deki evlere bombardıman!

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, kentin kuzey kesimlerinde yer alan Beyt Lahye bölgesindeki bazı ailelerin evlerine hava saldırısı düzenlendi. Saldırılar sonucunda 1 kişi hayatını kaybederken 20 kişi de yaralandı. Yine Gazze'nin güneyindeki Han Yunus şehrinde bulunan Abul Amreyn ailesine ait bir evin savaş uçaklarından atılan roketler ile vurulması sonucu 5 kişi yaşamını yitirirken, çok sayıda kişi de yaralandı.

Hamas kurucularından Müşteha’nın evi bombalandı

Gazze Şeridi'ndeki hastane kaynaklarından edinilen bilgiye göre, İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin doğusunda yer alan Şucaiyye Mahallesi'ndeki Harare ailesinin evini ve etrafını hedef alması sonucunda 7 kişi yaralandı. Aynı bölgedeki Hamas Hareketi'nin kurucularından Siyasi Büro Üyesi Ravhi Müşteha'nın evine de hava saldırısı düzenlendi.

Bombardıman aralıksız şekilde sabaha kadar devam etti

Hava saldırılarının özellikle de bu gece çok yoğun olarak gerçekleştiği belirtilirken, sabah saat 05.38 itibari ile bombardımanın şehrim birçok yerinde aralıksız şekilde sürdüğünü bilgisi paylaşıldı. Bölgedeki görgü tanıklarının aktardıklarına göre, şehrin kuzeyindeki Beyt Hanun beldesinin belediye bölgesi, Naayma ve Karaman caddelerindeki yapılara 60'tan fazla hava saldırısı gerçekleşti. Bombardıman yapılan ev ve altyapıda büyük hasar meydana geldi.

Çok sayıda kişi hayatını kaybetti

Gazze Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada İsrail'in Gazze'ye yönelik gerçekleştirmeye devam ettiği hava saldırılarında 413 kişinin hayatını kaybettiği, 2 bin 200 kişinin de yaralandığı duyuruldu. Hamas'ın operasyonunun ardından İsrail'de ise yaşamını yitirenlerin sayısı 700'e yükseldi. Hastaneye sevk edilen yaralıların sayısının ise 2 bini aştığı bildirildi. Diğer yandan 750 İsraillinin de kayıp olduğu açıklandı.

İsrail savaş ilan etti!

Diğer yandan İsrail Başbakanı Binyami Netanyahu, dün yaptığı açıklamada anayasanın 40. maddesini 1973 yılından bu yana ilk defa uygulayarak resmen savaş hali ilan ettiklerini duyurdu. İsrail ordusu tarafından Batı Şeria'daki kentlerin girişlerine kurulan toprak, demir, beton ve demir bariyerlerle şehirler arasındaki bağlantılar kesildi.

Kayıp 750 İsraillinin bulunması için general görevlendirildi

İsrail Başbakanı Netanyahu, kayıp 750 İsraillinin bulunması için emekli General Gal Hirsch'i Gazze Şeridi ile çevresindeki kayıp kişiler ve esirler dosyasının sorumlusu olarak atandığını bildirildi. Ayrıca Başbakan Netanyahu’nun ofisinden konuya ilişkin yapılan açıklamada bu konuda bütün bakanlıkların Hirsch'in talimatlarına tabi olacağı da belirtildi.

Yorumlar (0)