BMGK'da Filistin-İsrail toplantısında ortak karar çıkmadı: Sadece Hamas suçlandı

İsrail ile Hamas arasındaki savaş devam ederken acil bir oturumla toplanan BMGK’da ortak bir açıklama için gereken oybirliğini her zamanki gibi yine sağlayamadı.

DÜNYA 09.10.2023, 10:03 Şeyda Gül
BMGK'da Filistin-İsrail toplantısında ortak karar çıkmadı: Sadece Hamas suçlandı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, İsrail ile Hamas arasındaki savaş devam ederken acil bir oturumla toplandı. Ancak toplantının ardından beklenen ortak bir açıklama için gereken oybirliğini her zamanki gibi yine sağlayamadı.

Sadece Hamas suçlandı, İsrail’e ses eden yok

ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Yardımcısı Büyükelçi Robert Wood, yaptığı açıklamada bir dizi ülkenin Hamas'ın saldırılarını kınadığını ifade etti. Üyelerin tamamının kınama kararına katılmadığını dile getiren Wood, bu ülkeler arasında BM Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesinden biri olan Rusya'nın da yer aldığı belirtti.

Sivillere yönelik tüm saldırıları kınıyoruz

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia ise açıklamasında ülkesinin saldırıları kınamadığının doğru olmadığını ifade etti. “Sivillere yönelik tüm saldırıları kınıyoruz” diyen Nebenzia, Rusya'nın mesajının çatışmalarının derhal sonlandırılması, ateşkese varılması ve on yıllardır durmuş olan anlamlı müzakerelere başlanması olduğunun altını çizdi.  

Yorumlar (0)