Alman polisinden PKK sempatizanlarına geçit yok

Alman polisi, başkent Berlin'deki Alexanderplatz Meydanı'nda bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın resminin yer aldığı bir bayrağı açmak isteyen terör örgütü PKK sempatizanlarını dağıttı.

DÜNYA 28.04.2024, 00:07 28.04.2024, 00:21 Hakan Öksüz
Alman polisinden PKK sempatizanlarına geçit yok

Terör örgütü PKK sempatizanlarının Berlin yapmak istedikleri miting, Alman polisinin engeliyle karşılaştı. Alexanderplatz Meydanı'nda bölücübaşı Abdullah Öcalan’ın resminin bulunduğu bir bayrak açan terör örgütü yandaşlarına Alman polisi müdahale etti.

Polis, PKK sempatizanlarını dağıttı

Berlin'de yaklaşık 10 terör sempatizanının yapmak istediği gösteriyi engelleyen polis, kalabalığı dağıttı. Berlin polisi tarafından yayınlanan haftalık miting listesinde PKK sempatizanlarının bugünkü gösterisinin de yer aldığı görüldü.

Bölücübaşı Öcalan'dan "Kürt filozof" olarak bahsettiler

Alexanderplatz Meydanı'nda yapılması planlanan gösterinin duyurusu yapılırken kullanılan bir ifade dikkat çekti. Bölücübaşı Öcalan'dan "Kürt filozof" olarak bahsedildiği kaydedildi. Mitingin, "Öcalan'ın cezaevi koşulları" ile ilgili olduğu aktarıldı.

Almanya, 1993 yılında yasağı koymuştu

Almanya, 1993'te PKK'yı terör örgütü listesine dahil etti. Öcalan'ın resimlerinin yanı sıra PKK ile alakalı sembollerin gösterilerde taşınmasını da yasaklayan Almanya, bu konuda taviz veriyor. Avrupa Birliğinin PKK'yı terör listesine alması ise 2004 yılını bulmuştu.

Yorumlar (0)