Zelenskiy'e suikast hazırlığı, Güvenlik Dairesi Başkanı'nın başını yaktı

Ukrayna Devlet Güvenlik Dairesi'nde görev yapan 2 albayın Rus istihbaratına bilgi sızdırdığı belirlendi. Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) bu 2 albayı tutukladı. Öte yandan 5 Rus ajanının, Ukrayna lideri Zelenskiy'e suikast hazırlığındayken deşifre edildiği ileri sürüldü. Yaşanan olayların ardından Ukrayna Devlet Güvenlik Dairesi Başkanı Serhii Rud görevden alındı.

DÜNYA 10.05.2024, 00:05 11.05.2024, 14:58 Hakan Öksüz
Zelenskiy'e suikast hazırlığı, Güvenlik Dairesi Başkanı'nın başını yaktı

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş sadece sahada değil, istihbarat düzeyinde de devam ediyor. Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), önceki günlerde Ukrayna Devlet Güvenlik Dairesi'nde görev yapan 2 albayı tutukladı. Bu 2 albayın, Rus istihbaratına bilgi sızdırdığı iddia edildi.

5 FSB ajanı, Zelenskiy'e suikast hazırlığındaydı

SBU'nun yaptığı diğer açıklama, Ukrayna'nın gündemine oturdu. Buna göre 5 Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) ajanını, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile üst düzey yetkililere yönelik suikast hazırlığı yapıyordu. Bu ajanların da açığa çıkarıldığı kaydedildi. 

Güvenlik Dairesi Başkanı'nı görevden aldı

İstihbarattaki sızıntılar, Ukrayna lideri Zelenskiy'i küplere bindirdi. Bir kararname yayımlayan Vladimir Zelenskiy'nin, 2019'da göreve getirilen Ukrayna Devlet Güvenlik Dairesi Başkanı Serhii Rud’u görevden aldığı kaydedildi.

Yorumlar (0)