İsveç'te 20 bin kişi sokağa döküldü! Eurovision'a İsrail tepkisi

İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'nda yer almasını protesto eden 20 binden fazla kişi, İsveç'in Malmö şehrindeki Stortorget Meydanı'nı doldurdu. Filistin bayrakları taşıyan göstericiler, İsrail'i protesto etti.

DÜNYA 09.05.2024, 18:42 Hakan Öksüz
İsveç'te 20 bin kişi sokağa döküldü! Eurovision'a İsrail tepkisi

7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ni yoğun bombardıman altında tutan İsrail, önceki günlerde de Refah kentine hava saldırısı başlattı. Dünyanın pek çok ülkesinde İsrail'in eylemleri protesto ediliyor. Üniversitelerdeki öğrenci ve akademisyenler, İsrail'in saldırılarını durdurması için eylemler düzenliyor.

Stortorget Meydanı’nda binlerce kişi toplandı

Eurovision Şarkı Yarışması'nın gerçekleştirildiği İsveç'in Malmö şehrinde de İsrail'e yönelik protesto yapıldı. İsrail'in yarışmada yer almasına tepki gösteren binlerce kişi, Stortorget Meydanı’nda buluştu.

Malmö'nün caddelerini doldurdular

Eurovision'da bugün gerçekleşecek yarı final etabı öncesinde meydanı dolduran protestocular, İsrail'in soykırım yaptığını bildiren pankartlar taşıdı. Kalabalık grubun Filistin bayraklarıyla Malmö'nün caddelerini arşınladığı kaydedildi.

20 binden fazla kişi katıldı

Edinilen bilgilere göre protestoya 20 binden fazla kişi katıldı. Protestoya katılmak için Danimarka'dan 8 otobüsün kaldırıldığı, trenle seyahat ederek meydana gelen pek çok insanın yürüyüşe dahil olduğu kaydedildi.

İsrail'in şarkısının ismi ve sözleri değiştirildi

İsrail'in Eurovision şarkısı October Rain (Ekim Yağmuru), içeriği nedeniyle tepki çekti. Şarkıda 7 Ekim'e gönderme yapıldığını bildiren organizatörler, "siyasi tarafsızlığın ihlali" sebebiyle sözlerin değiştirilmesini istedi. Şarkının ismi Hurricane (Fırtına, Tufan) olarak değiştirildi. Tepkilere yol açan şarkının sözlerinin de değiştirildiği kaydedildi.

Yorumlar (0)