Osman Kavala "yeniden yargılama" talep etmişti: Mahkeme heyeti değişti!

Osman Kavala'nın avukatı Hilal Zengin, yeniden yargılama gerekçesiyle 3 Mayıs'ta 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe vermişti. Gelen son bilgilere göre yeniden yargılama talebini değerlendirecek olan mahkeme heyeti değiştirildi.

GÜNDEM 14.05.2024, 17:42 Hakan Öksüz
Osman Kavala "yeniden yargılama" talep etmişti: Mahkeme heyeti değişti!

Gezi Parkı davasında yargılanan ve müebbet hapis cezasına çarptırılan Osman Kavala'nın durumu, Türk siyasetindeki en önemli gündem konularından biri olmaya devam ediyor. Osman Kavala'nın durumu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel'in 2 Mayıs’ta yaptıkları görüşmede de gündeme geldi. Görüşmeden günler sonra konuşan Özel, yeniden yargılama çağrısı yaptı.

Kavala'nın avukatı, 3 Mayıs'ta dilekçe verdi

Tutuklu yargılanan Osman Kavala'nın avukatının da bu süreçte itiraz dilekçesi verdiği kaydedildi. 3 Mayıs'ta 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe veren avukat Hilal Zengin, yeniden yargılama talebinin gerekçesine yer verdi.

Avukatın yeniden yargılama talebinin gerekçesi

"Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlamasıyla müvekkili Osman Kavala'ya ceza verildiğini anımsatan avukat Zengin, 16 Nisan 2017 itibarıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçildiğini kaydetti. 

Suçun verildiği dönemdeki bakanlar kurulu ile başbakanlığın ortadan kalktığı bildirilen dilekçede, "mağdurun ortadan kalktığı, dolayısıyla yargılamanın yeniden yapılması gerektiği vurgulandı.

Yeniden yargılama talebini, yeni heyet değerlendirecek

Kavala'nın yeniden yargılama talebi gündemdeyken bir gelişme yaşandı. Gazeteci İsmail Saymaz'ın aktardığı bilgiye göre yeniden yargılama istemini değerlendirecek olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinde değişikliğe gidildi. Davaya karar veren başkan ile üyenin çekildiği, oluşturulacak yeni heyetin karar vereceği kaydedildi.

Yorumlar (0)