Teleferik kazasının ilk duruşma tarihi belli oldu

Antalya'da 12 Nisan'da gerçekleşen ve bir kişinin hayatını kaybettiği, yedi kişinin yaralandığı ve 184 kişinin de teleferik kabininde mahsur kaldığı kaza ile ilgili olarak ilk duruşma tarihi belirlendi. Döşemealtı L Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ve diğer dört sanık, 11 Haziran'da hakim karşısına çıkacak.

GÜNDEM 14.05.2024, 21:36 15.05.2024, 17:50 Melina Ay
Teleferik kazasının ilk duruşma tarihi belli oldu

12 Nisan'da Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirket ANET tarafından işletilen Sarısu Teleferik Hattı'nda meydana gelen kazada, 5 numaralı direğin bağlantı noktasının kopması sonucunda 1 kişi hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmış ve 184 kişi teleferik kabininde mahsur kalmıştı. Kazanın ardından eski ANET Genel Müdürü ve Cumhuriyet Halk Partisi'nden Kepez Belediye Başkanı seçilen Mesut Kocagöz dahil olmak üzere 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 7 Mayıs 2024 Salı günü, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 36 sayfalık iddianame, 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu. İddianame mahkeme tarafından kabul edilirken, Kocagöz ve diğer sanıkların hakim karşısına çıkacakları ilk duruşma tarihi de açıklandı.

27’şer yıl hapis cezası isteniyor

11 Haziran Salı günü Antalya 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak olan sanıkların ‘ihmal sonucu ölüme ve yaralanmaya neden olma’ ve ‘trafik güvenliğini ihmal sonucu tehlikeye sokma’ suçlarından 27'şer yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Yorumlar (0)