Gezi davası mahkumlarını ziyaret eden Kılıçdaroğlu'ndan açıklamalar

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı davasında tutuklanan Osman Kavala, Can Atalay ve Tayfun Kahraman'ı Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda ziyaret etti. Ziyaret sonrası gazetecilere konuşan Kılıçdaroğlu, TİP milletvekili Can Atalay'a seçimden önce ve sonra farklı muamele yapıldığını söyledi. "Anayasa Mahkemesi karar vermeli." diyen Kılıçdaroğlu, bu mahkumların bir an önce serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

GÜNDEM 06.10.2023, 18:22 06.10.2023, 18:44 Hakan Öksüz
Gezi davası mahkumlarını ziyaret eden Kılıçdaroğlu'ndan açıklamalar

Gezi Parkı davasında yargılanan ve tutuklu bulunan Osman Kavala, Can Atalay ve Tayfun Kahraman'ı ziyaret etmek için Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2 saatlik ziyaret sonrası basın mensuplarına konuştu.

"Belki hiçbiri CHP'ye oy vermedi ama..."

Türkiye'de adaletin olmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Halk milletvekili olarak seçmiş ama siz anayasaya aykırı olarak cezaevinde tutuyorsunuz. Benim görevim, hukuksuz şekilde hapse atılan kişilere yardım etmektir. Buradaki arkadaşların belki hiçbiri CHP'ye oy vermedi, önemli değil. Haksızlık karşısında susan, topluma hizmet etmiyor demektir." dedi.

"Can Atalay'a seçimden önce ve sonra farklı muamele yapıldı"

Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda haksız yere hapis yatan birçok kişinin bulunduğunu belirten CHP lideri, "Dürüst insanların sesi olarak bu haksızlıkları dile getirmeliyiz. TİP milletvekili Can Atalay ile görüştüm. Vekil seçilmeden önce cumhuriyet savcılığına giderek temiz kağıdı aldı. Savcı, milletvekili seçilebileceğini bildirdi. Can Atalay, savcının verdiği kağıdı YSK'ya götürdü. Oradaki Danıştay ve Yargıtay üyeleri de milletvekili olabileceği yönünde karar verdiler. Şimdi de 'hapisten çıkamazsın.' diyorlar." ifadeleriyle isyan etti.

"Anayasa Mahkemesi karar vermeli"

Danıştay ve Yargıtay hakimlerinin seçimden önce başka karar verdiğini ancak seçimden sonra gelen talimatla kararını değiştirdiğini iddia eden Kılıçdaroğlu, "Yargıtay, saraydan gelen talimata uyarak hukuku çiğnedi. Şimdi Anayasa Mahkemesi karar vermeli. Can Atalay da diğerleri de serbest bırakılmalı." diye konuştu.

Yorumlar (0)