Ermenilerden Gence'ye roketli saldırı!

Azerbaycan'ın başkent Bakü'den sonra ikinci büyük şehri olan Gence'ye işgalci Ermenistan ordusu roketli saldırı düzenledi.

GÜNDEM 04.10.2020, 13:15
Ermenilerden Gence'ye roketli saldırı!

27 Eylül sabahı Azerbaycan-Ermenistan sınır hattına yakın Azerî köylerini vuran Ermenistan, karşı operasyon başlatarak bir bir işgali altındaki toprakları kaybetmeye başlamasının ardından Rusya'yı çatışmanın içine çekmek için Azerbaycan'ın en büyük ikinci kenti olan Gence'deki yoğun sivil yerleşim yerlerine roketli saldırı düzenledi. Saldırıda 1 sivil şehit oldu, 4 sivil yaralandı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermeni ordusunun Azerbaycan’ın Gence kenti ile işgal altındaki Karabağ’da bulunan Fuzuli bölgesini, Ağdam ve Terter köylerini roket ve topçu atışlarıyla bombaladığını, saldırıların Ermenistan topraklarından yapıldığı duyurdu.

Ermenistan'ın alçak planı

Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Ermenistan topraklarından yapılan Azerbaycan topraklarına yapılan saldırıların, kışkırtma amacı taşıdığını ve çatışma bölgesini genişlettiğini ifade etti.

Ermenistan ile Rusya arasında 2010 ve 2016 yıllarında imzalanan anlaşmalar, Ermenistan topraklarına düzenlenecek bir saldırı durumunda Rusya'nın askerî varlığıyla saldırıyı düzenleyen ülkeye mukavemet göstermesini örgörüyor.

İşgal altında Dağlık Karabağ Azerbaycan toprakları olduğu için, Azerbaycan esasen Ermenistan'ı değil, kendi topraklarını vurmuş oluyor. Bu sebeple Rusya, çatışmalara müdahalede bulunmuyor. Ermenistan ise çatışmayı kendi topraklarına kaydırarak, Rusya'nın Azerbaycan'a müdahale etmesini sağlamak istiyor.

Azerbaycan'da şehit olan sivil sayısı

Azerbaycan Savunma Bakanlığının Twitter hesabından yaptığı bilgilendirme paylaşımına göre, Azerbaycan'ın Terter ve Beylegan bölgeleri ile Gence şehrine yönelik düzenlenen Ermeni saldırılarında şu ana kadar 22 sivil şehit oldu, 74 sivil de yaralandı.

Yorumlar (0)