9 bölgede Ermenilere büyük darbe!

Azerbaycan ordusu 9 bölgede Ermenistan ordusuna çok ağır darbe indirdi. Şoka giren Ermenistan ordusu, sivil yerleşim yerlerine saldırdı.

GÜNDEM 04.10.2020, 10:55
9 bölgede Ermenilere büyük darbe!

Sahadaki gelişmeleri anlık olarak fotoğraf ve görüntüler eşliğinde paylaşan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, dün işgalden kurtarılan 9 bölgeyi şu şekilde açıkladı:

- Sugovushan yerleşim birimi (Terter ili)
- Taliş yerleşim birimi (Terter ili)
- Aşağı Abdurrahmanly köyü (Fuzuli ili)
- Mehdili köyü (Cebrail ili)
- Çakırlı köyü (Cebrail ili)
- Aşağı Maralyan köyü (Cebrail ili)
- Şeybey köyü (Cebrail ili)
- Kuycak köyü (Cebrail ili)
- Guyjag köyü (Cebrail ili)

Suqovushan-Ağdere istikametinde yaşanan şiddetli çatışmada Ermeni ordusu 77'nci tank taburuna ait 4 tankın imha edildiğini ve 3 tankın ele geçirildiğini bildiren Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermeni ordusunun 5'inci dağ tüfeği alayına yapılan topçu saldırıları sonucu alaya ait 4 zırhlı aracın imha edildiğini, çok sayıda Ermeni askerinin öldüğünü ve yaralandığını duyurdu. Azerbaycan Savunma Bakanlığı ayrıca Ermenistan'ın 5'inci dağ tüfeği alayının birkaç biriminde görevli askerlerin ise savaş pozisyonlarını bırakıp kaçtıkları bilgisini de paylaştı.

Ermeniler acısını sivillerden çıkarıyor

Azerbaycan ordusundan ağır darbe yiyen Ermenistan Silahlı Kuvvetleri ise acısını sivil halktan çıkarmaya çalışıyor.

Azerbaycan Adalet Bakanlığı izniyle bilgilendirme faaliyetini sürdüren Azerbaycan Başsavcılığı, dün akşam saatlerinde top bataryalarıyla Ermenistan tarafından açılan ateş sonucu Azerbaycan'ın Beylagan bölgesinde 2 sivil Azerî Türkü'nün daha şehit olduğunu, 4 sivil Azerî Türkü'nün ise yaralandığını duyurdu.

Azerbaycan Başsavcılığı, Beylagan bölgesinde bulunan evlerin ve kısmen bir altyapı noktasının ciddi zarara uğradığını kaydetti.

Yorumlar (0)