Erdoğan pikniğe gitti, Yunanistan çıldırdı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gitti. Yunanistan'dan "Benzeri görülmemiş provokasyon" dedi.

GÜNDEM 15.11.2020, 13:28
Erdoğan pikniğe gitti, Yunanistan çıldırdı!

KKTC'nin 37'nci kuruluş yıl dönümü münasebetiyle KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi ülkesine davet etmişti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 12.20'de özel uçak "İstanbul" ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'ya uçtu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaret çerçevesinde MHP Lideri Bahçeli ile birlikte 37'nci kuruluş yıl dönümü kutlama etkinliklerine ve törenlerine katılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Erdoğan ile Tatar arasında yapılacak görüşmelerde, Türkiye ile KKTC arasındaki mevcut yakın iş birliğinin çok daha ileri düzeye getirilebilmesi için atılabilecek adımların değerlendirileceği, Kıbrıs davası ve Doğu Akdeniz'deki son gelişmelerin masaya yatırılacağı bildirildi.

Erdoğan'ın Lefkoşa Acil Durum Hastanesinin resmî açılışını yapması, ardından Bahçeli ile birlikte Maraş'a geçmesi bekleniyor.

Yunanistan'dan sert tepki

Maraş'a yönelik üst düzey ziyaret, Yunanistan'da büyük gerilime neden oldu.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı ziyareti "Benzeri görülmemiş provokasyon" olarak nitelendirdi.

Yunan Dışişleri Bakanlığının yazılı açıklamasında, ziyaretin BMGK'nın 550 ve 789 No'lu kararlarına aykırı olduğu iddia edildi.

Yorumlar (0)