Yunanistan'dan ilk "Ersin Tatar" açıklaması

"Erdoğan'ın adamı" ifadelerini kullanarak Ersin Tatar'ın KKTC Cumhurbaşkanı seçilmesinden büyük rahatsızlık duyduklarını ortaya koyan Yunan ve Rum basının ardından ülke yönetimleri de ilk açıklamalarını yapmaya başladılar.

GÜNDEM 19.10.2020, 16:26 20.10.2020, 18:08
Yunanistan'dan ilk "Ersin Tatar" açıklaması

Her fırsatta Türkiye'ye meydan okuyan, Türk askerinin adadan çıkmasını isteyen, Türkiye yerine İngiltere ve Yunanistan'ın garantör olmasını dillendiren, Rum tarafından KKTC'den toprak verilmesini savunan Mustafa Akıncı'nın seçimi kaybetmesi, hem içimizdeki Yunan ve Rumları, hem Yunan ve Rum basınını hem de bu ülkelerin yönetimlerini ziyadesiyle üzdü.

Mustafa Akıncı'nın kazanması arzusunu Haziran ayında dile getiren Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, bugün Twitter'da yaptığı paylaşımla KKTC halkının Ersin Tatar'ı cumhurbaşkanı seçmesine saygı gösterdiklerini belirterek, Ersin Tatar'ı tebrik etmiş ve tanışmak istediğini ifade etmişti.

Yunanistan cephesinden de ilk açıklama, Hükümet Sözcüsü Stelyo Petsas'tan geldi.

KKTC'nin (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın seçimi kazanması ile ilgili konuşan Stelyo Petsas, Kıbrıs müzakerelerini devam ettireceğini ümit ettiklerini söyledi.

Haftalık olağan basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sözcü Petsas, bir seçim yapıldıktan sonra geriye değil, ileriye doğru bakılmasının doğru olduğunu kaydederek, Kıbrıslı Türkler tarafından Ersin Tatar'ın seçildiğini, seçilen yeni lider Tatar'ın ise Kıbrıs sorununu çözmek için müzakere masasına oturacağını ümit ettiklerini dile getirdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Pazar günü (dün) yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda, UBP'nin (Ulusal Birlik Partisi) adayı Ersin Tatar, sandığa gelerek oy kullananların %51,69'unun oyunu almış ve cumhurbaşkanı seçilmişti.

Yorumlar (0)