Akıncı'nın kankası Anastasiadis, Tatar'ı tebrik etti!

KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Mustafa Akıncı'yı destekleyen Rum lideri Nikos Anastasiadis, Ersin Tatar'ı tebrik etti.

DÜNYA 19.10.2020, 13:16 20.10.2020, 18:08
Akıncı'nın kankası Anastasiadis, Tatar'ı tebrik etti!

GKRY (Güney Kıbrıs Rum Yönetimi) lideri Nikos Anastasiadis, şahsi Twitter hesabından Türkçe ve Yunanca paylaşımında bulunarak, Kıbrıs Türk toplumunun Ersin Tatar’ı seçme kararına saygı gösterdiklerini belirterek, Ersin Tatar'ı tebrik etti ve en kısa sürede tanışmak için görüşmek istediğini ifade etti.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in en kısa sürede Kıbrıs sorununun Birleşmiş Milletler kararları, BMGK (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) kararları ve GKRY'nin üyesi olduğu AB'nin ilke ve değerleri çerçevesinde ve temelinde çözülmesi için girişimde bulunması ile ilgili ifade ettiği niyetine hemen cevap vermesini isteyen Nikos Anastasiadis, Rum yönetiminin de buna hazır ve kararlı olduğunu bildirdi. Nikos Anastasiadis, Ersin Tatar'ın da aynı iradeyi ortaya koyacağını umut etmek istediğini bildirdi.

Dün gerçekleştirilen KKTC Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda, UBP'nin (Ulusal Birlik Partisi) adayı Ersin Tatar, oy kullanan seçmenlerin yüzde 51,69'unun teveccühünü kazanarak cumhurbaşkanı seçilmişti.

Akıncı'nın kazanmasını istiyordu

Birleşme müzakerelerine yeniden başlanması ile ilgili 7 Haziran 2020 tarihinde Politico dergisine açıklama yapan Rum Kesimi'nin cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, bunun için Ekim ayında yapılacak KKTC Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonucunu beklemek istediğini söylemişti.

Nikos Anastasiadis, Mustafa Akıncı'nın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda, Kıbrıs Adası'nın iki yakası arasında yeniden birleşme müzakerelerinin "kesinlikle" devam edebileceğini savunmuştu.

Nikos Anastasiadis, bu ifadesiyle Mustafa Akıncı'nın kazanması isteğini dolaylı olarak dillendirmişti.

Yorumlar (0)