Bilim Kurulu sonrası Fahrettin Koca'dan açıklama

Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı açıklama yaptı.

GÜNDEM 04.08.2021, 21:18 06.08.2021, 09:21
Bilim Kurulu sonrası Fahrettin Koca'dan açıklama

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sona erdi. 

"Kalabalık yerler yine riskli, maske kullanımı yine gerekli"

Kritik toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bugün yaptığımız toplantıda, kritik sınır olarak gördüğümüz 20 binin çok üzerinde seyreden günlük pozitif vaka sayıları, aşılama süreci, toplum bağışıklığını sağlayacak bir aşılanma yüzdesine kavuşmak için yapılması gerekenleri ele aldık. 

Mevcut durum, bayram tatilindeki bulaşmaların yükselerek devam ettiğini gösteriyor. Salgına karşı verilecek olan mücadele asla basite indirgenemez. Asla unutmayın ki kalabalık yerler yine riskli, maske kullanımı yine gereklidir. 

Aşı olmayı erteleyenler var. Aşı olmayarak bugün risk alıyorlar fakat bilim insanlarının ikna edici açıklamalarıyla düşünceleri değişecektir. 

"13 milyon BioNTech aşısı geliyor"

BioNTech üretiminde meydana gelen aksama nedeni ile Türkiye'ye sevkiyatında 31 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında, 4 günlük bir azalma oldu. Aşılarımız dün gece itibarıyla gelmeye başladı. 13 milyon doza yakın aşımızı önümüzdeki pazartesi gününe dek teslim almış olacağız. Cuma günü itibarıyla normal hızımıza dönüyoruz. Durumu anlayışla karşılayan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Yorumlar (0)