Bakan Fidan mesajı verdi: PKK/YPG'nin kontrolündeki tüm tesisler artık meşru hedef

Ankara'da yaşanan terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “PKK/YPG'nin kontrolündeki tüm tesisler güvenlik güçlerimiz için artık meşru hedef. Silahlı kuvvetlerimizin bu saldırıya cevabı çok net olacak ve terör örgütü bu eylemi gerçekleştirdiği için çok pişman olacak” ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 04.10.2023, 15:43 Şeyda Gül
Bakan Fidan mesajı verdi: PKK/YPG'nin kontrolündeki tüm tesisler artık meşru hedef

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nu Ankara’da ağırlayan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Her iki tarafın eşit şekilde istifade edeceği enerji potansiyelini kullanımı mümkün

Doğu Akdeniz konusuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Fidan, Doğu Akdeniz'deki enerji kaynaklarından istifade etmek için Ada'daki nihai çözümü beklemek hem bölge için hem de dünya için iyi bir durum olmadığını söyledi. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın geçtiğimiz Temmuz ayında çok yapıcı bir yaklaşımda bulunduğuna dikkat çeken Bakan Fidan, çözümden bağımsız daha yaratıcı yaklaşımlar getirme metodundan hareketle adımlar atıldığını dile getirdi. “Bizim aramızdaki çözümsüzlük burada duruyor. Ama belli konular var ki iki toplumda bundan istifade edebilir. Bunun başında hidrokarbon kaynakları geliyor. Daha sonra elektrik entegrasyonu, yenilenebilir enerji, su, düzensiz göç, mayınların temizlenmesi gibi konular var” diyen Bakan Fidan, aslında bunlar hayatın gündelik akışında toplumların, halkın büyük şekilde çözüm beklediği konular olduğunu belirtti. Fakat Rum tarafının bir türlü bu konuda bir iş birliğine yanaşmadığını dile getiren Bakan Fidan, “Bizim Türkiye olarak görüşümüz de KKTC ile aynı parallellikte siyasal çözümün beklenmesine gerek kalmaksızın her iki tarafın eşit şekilde istifade edeceği enerji potansiyelini kullanımı mümkündür” dedi.

Terör örgütü böyle bir eylemi gerçekleştirdikleri için çok pişman olacak

Ankara'da yaşanan terör saldırısıyla ilgili tepkisini dile getiren Bakan Fidan, terörle mücadelede Türkiye'nin tavrının net olduğu bilinen bir husus olduğunu kaydetti. Yapılan çalışmalar neticesinde 2 teröristin Suriye'den geldikleri ve burada eğitim gördüklerinin açıklığa kavuştuğunu söyleyen Bakan Fidan, Irak ve Suriye'de PKK/YPG’ye ait bütün alt yapı, üst yapı enerji tesisleri bundan sonra güvenlik güçlerimizin, istihbarat unsurlarımızın topyekûn meşru hedefi olduğunu vurguladı. Üçüncü tarafların PKK'lı YPG'li tesislerden ve şahıslardan uzak durmasını tavsiye ettiğini dile getiren Bakan Fidan, “Silahlı kuvvetlerimizin bu terör saldırısına cevabı çok net olacak ve böyle bir eylemi gerçekleştirdikleri için çok pişman olacaklar” ifadelerini kullandı.

Ertuğruloğlu: Bu sorunu yaratan yapı da BMGK'nın 5 daimi üyesi

Ortak basın açıklamasında konuşan KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, “Kıbrıs sorununun tarifi, Rum tarafının Kıbrıs Cumhuriyeti diye muamele görmesidir. Bu sorunu yaratan yapı da BMGK'nın 5 daimi üyesi” dedi.

Yorumlar (0)