Adana'da şafak baskını!

Adana'da şafak vaktine yakın saatlerde uyuşturucu satıcıları oldukları değerlendirilenlerin yakalanması için baskın düzenlendi.

GÜNDEM 30.09.2020, 08:16 30.09.2020, 16:47
Adana'da şafak baskını!

Adana'da, uyuşturcu satıcısı oldukları değerlendirilen ve haklarında gözaltı kararı verilen 22 zanlının yakalanarak adalete teslim edilmesi için şafak vaktine yakın saatlerde helikopter destekli uyuşturucu baskını gerçekleştirildi.

Edinilen bilgilere göre, Adana İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Adana'da uyuşturucu tedarik ve satışı gerçekleştirenlere yönelik istihbari çalışma yaptı.

Gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde uyuşturucu tedarik ettiği ve satışını gerçekleştirdiği belirlenen 22 zanlının adresleri tek tek tespit edildi.

Şüphelilerin adreslerine baskın düzenlenmesi için Polis Özel Harekât (PÖH) biriminden destek istendi.

Helikopter ve PÖH desteği ile şafak vakti çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Adreslere gelen ekipler baskın için kısa süreli hazırlık yaparken, Polis Özel Harekât timlerinin bir bölümü de çevrede güvenlik önlemleri aldılar.

Eş zamanlı baskında tüm ekipler, belirlenen adreslere ait kapıları koçbaşı ile kırarak içeri girdiler ve evde bulunanları etkisiz duruma getirdikten sonra narkotik köpekleriyle adreslerde aralamalar gerçekleştirdiler.

Polis Özel Harekât ekiplerinin bazıları evlere girerek aramalara katılırken bazıları da sokak girişlerinde ve kritik noktalarda uzun namlulu silahlarla tedbir aldılar.

Aramalar tamamlandıktan sonra gözaltına alınan bazı zanlılar, Adana Adli Tıp Birimindeki sağlık kontrolünden sonra Adana İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Adreslerdeki aramalarda çok miktarda uyuşturucu madde tespit edildi.

Ekipler uyuşturucu maddelere ve bazı delil niteliğindeki evraklara el koyarken, zanlıların emniyetteki sorgu ve evrak işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Yorumlar (0)