Sebze-meyve stokları ne durumda?

Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, "Türkiye'nin sebze ve meyve varlığında sorun bulunmuyor. Telaş edecek, panik yapacak bir durum ya da sıkıntı yok, elimizde yeterli ürün var" açıklamasında bulundu. Yüksel Tavşan, seralardan ürünlerin gelmeye devam ettiğini, soğan, patates ve domatesin bol ve ucuz olduğunu, stok yapılmasına gerek olmadığını belirtti. Sadece sarımsakta azalma olduğunu söyleyen Tavşan, hallerin de belediyeler tarafından dezenfekte edildiğini ifade etti.

EKONOMİ 17.03.2020, 14:37
Sebze-meyve stokları ne durumda?

Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, Türkiye'nin sebze ve meyve varlığında sorun olmadığını söyleyerek, "Telaş edecek, panik yapacak bir durum ya da sıkıntı yok, elimizde yeterli ürün var." ifadelerini kullandı. 

"Hijyen problemi yok"

Hallerin belediyelere bağlı olarak hizmet verdiğini hatırlatan Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, belediyeler tarafından hallerde gerekli hijyen önlemlerinin alındığını belirterek, "Haller belediye yetkililerince hem yıkanıyor hem de dezenfekte ediliyor. Belediyelerimiz üzerine düşeni yerine getiriyor. Sektör mensuplarımız da üzerine ne düşüyorsa yapıyor. Plastik kasalar tekrar yıkanmadan kullanılmıyor. Millet olarak bu konuda duyarlıyız." şeklinde konuştu. 

"Telaş edilecek bir durum yok"

Türkiye'nin sebze ve meyve varlığında sorun bulunmadığının altını çizen Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, şu bilgileri verdi:

"Telaş edecek, panik yapacak bir durum ya da sıkıntı yok, elimizde yeterli ürün var. Seralardan ürün geliyor, soğan, patates hepsi bol, domates ucuz. Vatandaşımızın sebze ve meyve ürünlerinde stok yapmasına gerek yok. Sadece sarımsakta üretimden kaynaklı azalma var. O da bugüne ait bir sorun değil. Sarımsakta bu yıl genel olarak fiyat yüksek. Mevsim ürünleri karnabahar, lahana, ıspanak, portakal bol ve fiyatlarda aşırılık yok. Zaten haller olağanüstü durumlar dahil açık kalan işletmelerdir. Vatandaş için sıkıntı olacak bir durum yok. Sadece talep çok artarsa fiyat yükselebilir."

"Sebze ve meyve, fiyatı en uygun gıda durumunda"

Covid-19'a (yeni tip koronavirüs) karşı sebze ve meyve tüketiminin uzmanlarca da önerildiğini hatırlatan Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Bu ürünlerin her türünün hastalıklara karşı tüketilmesinde fayda var. Bu dönemde sebze ve meyveye yönelelim. Şu an fiyat olarak da en uygun ürünler sebze ve meyvedir. Soyulabilecek olanlara dikkat edelim, sirkeye yatıralım, yeşillikleri daha fazla suda tutalım. Pişirilerek yenebilecekleri bu şekilde yiyelim. Çiftçimiz de bu konuda çok dikkatli."

Yorumlar (0)