Alkol bitti, üretim durdu!

Kırıkkale'de faaliyet gösteren bir kolonya fabrikasında, ham madde etil alkolün tedarikinde meydana gelen sıkıntı sebebiyle üretimin durduğu bildirildi.

YAŞAM 14.03.2020, 15:09 14.03.2020, 15:10
Alkol bitti, üretim durdu!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkarak hızla yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi'nde 2009'dan itibaren faaliyet gösteren ve 33 işçiyle senede 900 ton kolonya üreten fabrikada, koronavirüs pandemisiyle son 1 aydır hammadde problemi ortaya çıktı. 

ABD ve Avrupa ülkelerine de ihracat gerçekleştirilen fabrikada yaşanan ham madde sorunu sebebiyle üretim 10 gündür durma noktasına geldi.

Fabrika, işçi sayısını 18'e düşürdü. Öte yandan, firmanın stokları da tükenmek üzere. 

"Elimizde hammadde olmadığı için üretim yapamıyoruz"

Firma sahibi Mehmet Akçay, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle birçok üründe olduğu gibi kolonyada da ham madde problemi yaşandığını ve Türkiye genelinde bayileri olduğunu kaydederek, "Bu seneki kriz kadar bir kriz görmedik. Ham madde yok. Elimizde ham madde olmadığı için üretim yapamıyoruz. Yurt dışına mal sevkiyatını tamamen durdurduk." ifadelerini kullandı. 

Antibaktariyel jellerde alkol kullanıldığını ve bu ürünlerde alkol kullanımının hızlı olması sebebiyle problem yaşandığını belirten Akçay, "Bize gelecek olan ham maddeler diğer alanlara aktarılmaya başlandı. Biz ülke olarak alkolün hepsini üreten bir ülke değiliz, ithal ediyoruz. İthal ettiğimiz ürünlerde de bu virüs görüldüğü için hammaddeyi pek vermek istemiyorlar. Alkol olmayınca kolonya da olmuyor." şeklinde konuştu.

"Ülkemizin yaşadığı bu sıkıntılı dönemde fiyatlarımızı değiştirmedik"

Akçay, 1 aydır stoklarında bulunan ürünleri sattıklarını aktararak, "2 aydır özellikle, Japonya ve İran’dan ürünlerimize talep var, onların taleplerine bırakın karşılık vermeyi cevap bile veremedik, fabrikamızda ne var ne yok ürünlerimizi yurt içindeki piyasamıza sürdük. Ülkemizin yaşadığı bu sıkıntılı dönemde fiyatlarımızı değiştirmedik. Bu adaletli olmazdı." dedi. 

Yorumlar (0)