Koronavirüsü fırsata çevirdiler: Makarna 15 lira oldu!

Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının tespit edilmesini nedeniyle kolonya ve makarna gibi ürünlerde fahiş fiyat artışları yaşandı. 

EKONOMİ 12.03.2020, 09:45 12.03.2020, 09:51
Koronavirüsü fırsata çevirdiler: Makarna 15 lira oldu!

Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının tespit edilmesinin ardından vatandaşlar, panik içerisinde marketlere ve alışveriş merkezlerine koştu.

Marketlerde uzun kuyruklar meydana gelirken, raflarda şeker, bakliyat ve makarna gibi gıda ürünlerinin bittiği fark edildi. Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılmasından endişe eden vatandaşlar, pirinç, tuvalet kâğıdı ve un gibi temel gıdalar aldı. Market personeli, reyonları doldurmakta zorluk yaşadıklarını bildirdi.

Öte yandan, kolonya satıcılarında da uzun kuyruklar oluştu. Birçok eczanede ve markette kolonyalar hızlı bir şekilde biterken, Ankara'nın Ulus semtinde bulunda bir kolonya mağazasının önünde  metrelerce uzunlukta kuyruklar meydana geldi. 

Vatandaşlar, mağazadaki stokların bitmesinin nedeniyle internet sitelerine yöneldiler ve kısa süre içerisinde alışveriş siteleri üzerinden satılan kolonyaları da bitirdiler. 

Fırsatçılar yine sahnede

Fırsatçılar ise yine iş başında... Kolonya ve maske fiyatlarında fahiş artışlar yaşanırken, buna makarna satışlarının da eklendiği görüldü.

Normal şartlarda 6 kira olan iki paket makarnanın online alışveriş sitelerinde 14.50 liradan satıldığı fark edildi. Ürünün stoklarda bitmiş olması da dikkatlerden kaçmadı.

 

1 litrelik kolonyanın fiyatı ocak ayında 12.50 lira iken, mart başında 15.90 liraya, dün de 33 liraya çıktı.

Bazı alışveriş sitelerinde sabah saatlerinde fiyatı 22.90 lira olan bir litre kolonyanın, akşam saatlerinde 99.90 liraya çıktığı fark edildi. 

Yorumlar (1)
Nuh'un Ankara 4 yıl önce
https://twitter.com/nuhunankara/status/1237720293440983041
DUYURU!
Değeri Takipçilerimiz,
Bazı internet sitelerinde aracı firmalar tarafından satışa sunulan Nuhun Ankara Makarnası ürünlerinin fiyatları doğru değildir. Bu fiyatlara itibar etmeyiniz ve alışverişlerinizi bu satıcılardan gerçekleştirmeyiniz. Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan, markamızı kullanarak çıkar sağlamaya çalışan ve buna izin veren her türlü isim ve firma hakkında gerekli yasal işlemler başlatılacaktır. Fiyatlarımızı market, supermarket ve discount raflarından takip edebilirsiniz.
Nuhun Ankara Makarnası Yönetim Kurulu