Sonunda bu kuyruğu da gördük!

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) nedeniyle sebebiyle kolonya satışlarının arttığı bugünlerde İzmir'de de vatandaşlar kaliteli kolonyayı uygun fiyata alabilmek için kuyruk oluşturdu.

YAŞAM 15.03.2020, 10:48
Sonunda bu kuyruğu da gördük!

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19'un (yeni tip koronavirüs) Türkiye'de de görülmesinin ardından en fazla rağbet gören ürünlerin başında kolonya gelir oldu.

Kolonyaya olan bu ilgi, fırsatçıların fahiş oranlarda zam yapmalarını da beraberinde getirdi. Kimi yerlerde kolonyanın fiyatı 4-5 hatta 8-10 katına çıkarken, salgını fırsat olarak görmeyen ve haramdan sakınan bazı işletmeler ise normal fiyatından satışa sunuluyor.

İzmir'de kolonya almak isteyen vatandaşların adresi ise Konak'ta bulunan bir mağaza oldu. Sabah saatlerinden itibaren mağazaya gelen vatandaşlar raflardaki ürünleri tüketirken, gelen takviye ürünler de raflara konulmaya çalışıldı ancak raflara konulamadan, oluşan kuyruktaki müşterilere elden satılmaya başlandı. Mağazanın önünde ise belli saatlerde yaşanan yoğunluk nedeniyle kuyruk oluşuyor.

Kuyrukta bekleyen vatandaşlardan bazıları, çok uzak ilçelerden gelerek kaliteli, güvenli ve uygun fiyatlı kolonya satın almak için kuyruğa girmeyi göze aldıklarını belirtiyor. Bazı vatandaşlar ise kolonyanın yanı sıra temizliğe zaten önem gösterdiklerini fakat koronavirüs nedeniyle daha titiz davrandıklarını kaydettiler. Bir vatandaş da kolonya kuyruğunda zaman zaman sıra kapma sıkıntısından yakındı.

Fırsatçılıktan dert yanan bir vatandaş, "Koronavirüs daha bilinmezken bile hijyen amaçlı evimizde kolonya tüketiyorduk. Tüm ailem hijyene önem verir. Her birimizin cebinde, çantasında kolonya olurdu. Toplu taşıma araçlarını kullandığımızda, kalabalık ortamlarda, insanların yoğun temas ettiği yerlerde ailece kolonya ile ellerimizi dezenfekte ederdik. Hatta otobüsten inice kolonyalı mendile kolonya döküp ellerimizi silerdik. Bizim için rutin olan, koronavirüs çıktıktan sonra zulüm oldu. 10 liraya aldığımız kolonya çıktı 100 liraya. Fiyatları bu kadar yükseltenlerin Allah'tan korkmadığını biliyorum. Haram diye bir kaygılarının da olmadığını biliyorum. Muhtemelen ahiret inancı da taşımıyorlar. Yoksa bu kadar vicdansızlık yapamazlar." diye konuştu.

İzmir'de kolonya satışının öne çıktığı bir diğer yer ise Tarihi Kemeraltı Çarşısı. Çarşı içinde bir dükkanda satış yapan 21 yaşındaki Muzaffer Gönen, yeni tip koronavirüs nedeniyle kolonya satışlarının inanılmaz arttığını kaydetti. Muzaffer Gönen, "Bizim milletimiz aslında paniği seven bir millet. En ufak bir durum olunca nasıl korunabilirim, nasıl tedbir alabilirim diye herkes kolonya almaya başladı. Haliyle kolonyanın fiyatları da biraz yükselmeye başladı. Dükkana gelen müşterilere kolonya ikram ediyoruz. Allah'a şükür henüz İzmir'de koronavirüse rastlanmadı. Kimi satıcılar ucuza aldığı için uygun fiyattan satıyor, kimileri de alkole gelen zam dolayısıyla kolonyayı da pahalı satıyor" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)