Deprem yardımı 10 bin TL ödemeleri nasıl yapılacak?

Kahramanmaraş merkezli 10 şehri etkileyen deprem felaketinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından depremzedelere 10'ar bin TL'lik yardım yapılacağı ifade edilmişti. Peki 10 bin TL yardım için başvuru nasıl yapılacak? Ödemeler ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

EKONOMİ 16.02.2023, 11:23 16.02.2023, 18:01
Deprem yardımı 10 bin TL ödemeleri nasıl yapılacak?

Depremzedeler için 10 bin TL'lik yardım yapılacağını Erdoğan duyurdu. Toplamda 10 şehrin etkilendiği depremin ardından tarih ile yardımların nasıl alınacağı konusu merak ediliyor. Peki 10 bin TL'lik deprem yardımı nasıl alınacak? İşte yanıtı...

10 bin TL deprem yardım parasını kimler alabilecek?

Erdoğan, 10 bin TL deprem yardım parasının depremden zarar gören ailelerin hesaplarına yatırılacağını kaydetti.

Deprem yardım parası ne zaman verilecek?

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Deprem yardımlarına ilişkin 10 bin TL yardımlar vatandaşlarımıza aktarılıyor ve bunlar artarak sürecek. Herhangi bir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz.

Ödemeler, Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, AFAD, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü iş birliğiyle kesinleşmeyen hasar tespit verileri üzerinden alınmış olan ikametgah verisi dikkate alınıp yapılmaktadır.

Şimdiye dek 397 bin 933 hane için hasar tespit çalışması bitirilmiş olup ödemeler yapılmıştır.

Ödemeler e-Devlet üzerinden başvuru esasıyla yapılmamaktadır. Hane başına destek ödemeleri Ziraat Bankası'nda hesabı olan vatandaşların doğrudan hesabı üzerine, hesabı olmayanların ise Türkiye Cumhuriyeti Kimlik numaralarına gerçekleştirilmektedir.

Yorumlar (0)