Trudeau'dan hastane saldırısına tepki: "Hukuka aykırı ve dehşet verici"

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesini bombalayarak en az 500 kişinin ölümüne yol açan İsrail'e tepki gösterdi. Saldırıyı "kabul edilemez" bulduğunu belirten Trudeau, "Dehşet verici görüntüler geliyor. Bu saldırı, uluslararası hukuka aykırı." açıklamasını yaptı.

DÜNYA 18.10.2023, 11:09 18.10.2023, 18:04 Hakan Öksüz
Trudeau'dan hastane saldırısına tepki: "Hukuka aykırı ve dehşet verici"

Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesini bombalayan İsrail, aralarında çocukların da bulunduğu 500'den fazla kişinin yaşamını yitirmesine sebep oldu. İsrail'in saldırısına tepki gösteren isimlerden biri de Kanada Başbakanı Justin Trudeau oldu. 

Trudeau: "Uluslararası hukuka aykırı, kabul edilemez"

Gazze'den gelen görüntüleri "kahredici" olarak niteleyen Trudeau, "500'den fazla kişinin hayatını kaybettiği bu hastane saldırısını onaylama mümkün değil. Bu saldırıyı kabul edilemez buluyoruz. Uluslararası insan haklarına saygı gösterilmeli. Gazze'den gelen görüntüler dehşet verici. Bu saldırı, uluslararası hukuka aykırıdır." ifadelerini kullandı.

300 kuruluştan Kanadalı politikacılara mektup: "Savaş suçu sayılsın!"

Kanada'da 300 kuruluşun, Gazze'de yer alan hastanenin bombalanmasının "savaş suçu" olarak kabul edilmesi için üst düzey politikacılara yönelik talep mektubu kaleme aldı. Çoğunluğu Müslüman yapılardan meydana gelen 300 kuruluş, Başbakanı Justin Trudeau'dan bu talebe dair yanıt bekliyor.

Yorumlar (0)