İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları spor dünyasını ayağa kaldırdı: İnsanlık bu vahşetle yaşayamaz!

İsrail güçlerinin Filistin halkına yönelik saldırıları 12. gününde devam ediyor. İsrail’in dün akşam saatlerinde Gazze’deki iki hastaneyi bombalamasının ardından milyonlar ayağa kaldı ve mazlumlara yönelik gerçekleştirilen adeta soykırım niteliğindeki saldırılara tepki gösterdi. Türkiye’deki spor camiası da yapılan zulme karşı sesiz kalmadı. Futbol takımları ile Kerem Aktürkoğlu, Arda Turan, Mesut Özdil ve Merih Demiral gibi isimler yaşanan insanlık dramına tepki gösterdi.

SPOR 18.10.2023, 10:22
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları spor dünyasını ayağa kaldırdı: İnsanlık bu vahşetle yaşayamaz!

İsrail ordusu, dün akşam saatlerinde abluka altına aldığı Gazze Şeridi'nde yer alan el-Ehli Baptist Hastanesi'ni vurdu. Üstelik o hastanede birçok hasta ve yaralı tedavi görürken söz konusu vahşeti gerçekleştirdi. Saldırılarda yüzlerce kişi yaşamını yitirirken spor dünyasından da insanlık dışı saldırıya tepki geldi.

Hastaneyi vurarak masum insanların ölümüne neden olan İsrail’e spor camiasından gelen tepkiler ise şöyle:

Fenerbahçe: Savaş artık son bulsun!

"Savaş artık son bulsun! Masum insanlara yönelik yapılanları kabul etmiyoruz, Gazze'de hastanelere yönelik gerçekleştirilen saldırıyı kınıyoruz! Günlerdir devam eden savaşta ve son saldırıda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz."

Galatasaray: Hastanelerin bombalanması asla kabul edilemez

"Gazze'de masum sivil vatandaşların tedavi gördüğü hastanenin bombalanması asla kabul edilemez! Bütün insanlığı, bölgede yaşanan acıya son vermek adına harekete geçmeye davet ediyoruz. Savaşın en kısa zamanda sona ermesini ve bir an evvel bölgede huzur ve barış ortamının hakim olmasını canı yürekten istiyoruz. Saldırılarda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı; yaralılara ise acil şifalar diliyoruz."

Beşiktaş: Hiçbir gerekçe bu vahşeti açıklayamaz!

"Gazze'deki hastanelere yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıyı şiddetle Kınıyoruz. Gazze'de iki hastanenin İsrail tarafından bombalanması sonucunda yüzlerce sivilin hayatını kaybetmesinden dolayı derin üzüntüsü içindeyiz. Dil, din ırk veya kim haklı-haksız şeklinde bakmadan masum siviller ile dolu olan hastanelerin bombalanması asla kabul edilemez ve hiçbir gerekçe de bu vahşeti aklayamaz. Tüm insanlığı bölgede yaşanan tarifsiz acıya son vermek için harekete geçmeye davet ediyoruz. Savaşın en kısa zamanda sona ermesini, bölgede huzur ve barışın hüküm sürmesini diliyoruz. Saldırılarda hayatını kaybeden kişilere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileriz."

Trabzonspor: Saldırılar asla kabul edilemez!

"Gazze'deki hastaneye yönelik düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyoruz! Gazze'deki hastaneye düzenlenen saldırı sonucunda yüzlerce sivil vatandaşın hayatını kaybetmesinden dolayı çok büyük üzüntü içindeyiz. İşgal sonucu evlerinden edilen masum çocuklar ve kadınların tedavi gördüğü hastanenin hedef alınması ise insan hakları ve uluslararası hukukun çiğnendiği anlamına gelir ve bu durum asla kabul edilemez. Tüm insanlığı hiçbir bahane ve gerekçeye sığınmadan bölgede yaşanan tarifsiz acıya son vermek adına harekete geçmeye davet ediyoruz. Saldırılarda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz."

Arda Turan: İnsanlık bu vahşetle yaşayamaz

"İsrail devleri sivilleri ve masum çocukları öldürüyor. Bu zalim eyleme karşı Bütün dünya birlik olmalı ve yaşananlara ses çıkarmalıdır. Bugün bu duruma tepki göstermeyen herkes yarın sorumlu olacak. İnsanlık bu vahşet ve acıyla yaşayamaz. İsrail insanlığa yönelik suçlarını durdursun!"

Mesut Özdil: Bu tam bir kabus!"

"Bu dünyada her an, her saat masum insanların, özellikle de çocukların üzerine bomba atarak onları öldürmenin bir mantığı var mı? Kesinlikle yok! İnsanlık nerede? Bu tam bir kabus!"

Kerem Aktürkoğlu: Susarsam vicdanım rahat etmeyecek

"Sivillerin, çocukların ve hiçbir suçu olmayan binlerce kişinin gözlerimizin önünde açıkça katledilmesine sessiz kalamayız. Hastanelerin, evlerin, camilerin bombalar altında kalması asla kabul edilemez. Şimdi susarsam eğer hayatım boyunca vicdanım rahat etmeyecek. Bu katliama ve senlerdir bitmeyen zulme susmayacağım."

Merih Demiral: Allah'ı sakın habersiz sanma!

"Allah'ı sakın zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Allah, onları ancak gözlerin dehşet ile bakakalacağı bir güne erteliyor."

Yorumlar (0)