İsrail, Gazze'de evine su taşıyan 2 çocuğu öldürdü!

İsrail güçleri, yoğun bombardıman ile abluka altında tuttuğu ve ciddi manada su sıkıntısının yaşandığı Gazze Şeridi'nde evine su götürmek için ellerinde bidonla dışarı çıkan 9 ve 13 yaşlarındaki 2 çocuğu öldürdü.

DÜNYA 17.10.2023, 18:18 18.10.2023, 18:01
İsrail, Gazze'de evine su taşıyan 2 çocuğu öldürdü!

Gazze Şeridi'nin sınır bölgesine yakın bir mesafede bulunana Hicr ed-Dik beldesinde yaşayan Filistinli baba Yusuf eş-Şaviş, yaşadığı içler acısı durumu anlattı.

Gazze'nin İsrail sınırına yakın olan Hicr ed-Dik beldesinde bulunan evlerinin yakınına bomba atıldığını söyleyen Şaviş, "Patlama sesini duyduğumuz an eşim, 'Çocuklar nerede?' diye sordu. Ben de ona 'Buradalar.' Dedim fakat dönüp baktığımda çocukları göremedim. Evden dışarı çıkınca ise ikisinin de şehit edildiğini fark ettim" şeklinde konuştu.

"İsrail'in vurduğunu açıkladığı hedefler işte bunlar"

İsrail güçleri tarafından atılan bombaların 9 yaşındaki Muhammed ile 13 yaşındaki Gazal'ı kendilerinden ayırdığını anlatan acılı baba, "İsrail'in vurduğunu açıkladığı o hedefler işte bunlar" şeklinde konuştu.

Şaviş, İsrail savaş uçaklarının bölgedeki sivil vatandaşları çok net bir şekilde görebildiğini vurguladı.

İsrail saldırıları sırasında evlerindeki su deposunun hasar gördüğünü belirten Filistinli baba, şunları söyledi:

"Çocuklarım ile su almaya gitmiştik ve bidonlarla eve su taşıyorduk. Ben su bidonları ile eve döndükten saniyeler sonra çocuklarımın şehit edildiği patlamanın sesini duydum. O an yaşananlara inanamadım. Hala da büyük bir şok içindeyim."

Yorumlar (0)