Petro’dan Netanyahu açıklaması: Tarihe soykırımcı olarak geçeceksiniz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun kendisine yönelik "Antisemitizm" suçlamasına yanıt veren Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, “Sayın Netanyahu, tarihe soykırımcı olarak geçeceksiniz” ifadelerini kullandı.

DÜNYA 12.05.2024, 14:10 Şeyda Gül
Petro’dan Netanyahu açıklaması: Tarihe soykırımcı olarak geçeceksiniz

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun kendisine yönelik “Hamas destekçisi antisemitist, bize ders veremez” sözlerine sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. “Sayın Netanyahu, tarihe soykırımcı olarak geçeceksiniz” diyen Cumhurbaşkanı Petro, binlerce masum çocuğun, kadının ve yaşlının üzerine bomba atmak sizi kahraman yapmayacağını söyledi. “Avrupa'da milyonlarca Yahudi'yi katledenlerin yanında olacaksınız. Din ile ilgili olsun ya da olmasın soykırım soykırımdır” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Petro, en azından devam eden katliamı durdurmaları gerektiğini vurguladı.

Gazze ölürse, insanlık da ölür

Netanyahu'nun sözlerini alıntılayan Cumhurbaşkanı Petro, samilerin soykırımın sorumlusu olmaması gerektiğini belirtti. Zira onların bu soykırımı yaşadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Petro,Nazi Avrupa'sında Yahudi halkına yapılan soykırım kabul edilemez olduğu gibi, Filistin halkına yönelik halihazırda yapılan soykırım da kabul edilemez olduğu savundu. “Ben laik, cumhuriyetçi ve sıradan insanların destekçisiyim, Hamas destekçisi değilim. Beni demokratik, sıradan, laik ve dini ilkelerim Netanyahu'nun yaptığı soykırımı ve insanlık dışı barbarlığı reddetmeye yöneltiyor” diyen Cumhurbaşkanı Petro, ne antisemitist ne de insanlık düşmanı olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı Petro, “Gazze ölürse, insanlık da ölür” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)