Fahri trafik müfettişliğinde yeni dönem: Birçok sınırlama geldi

Fahri trafik müfettişliği için yeni düzenlemeler getirildi. Artık 70 yaşından gün alanlar fahri trafik müfettişi olamayacak ve müfettişler her kural ihlaline ceza yazamayacak.

GÜNDEM 09.05.2024, 12:22 Buse Önder
Fahri trafik müfettişliğinde yeni dönem: Birçok sınırlama geldi

İçişleri Bakanlığı, "Fahri Trafik Müfettişliği Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"i Resmi Gazete'de yayımlayarak yürürlüğe koydu.

Yapılan değişikliklere göre, müfettişliğe seçilen kişiler, belirli bir eğitim programı çerçevesinde illerinde eğitime tabi tutulacak. Eğitim programlarına katılmayanlara müfettişlik kimliği verilmeyecek.

Ayrıca, müfettişlere görevleri ile ilgili bilgilendirilmeleri amacıyla yılda en az iki defa eğitim ve değerlendirme toplantısı düzenlenecek. Bu toplantılar, yüz yüze veya uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirilebilecek. Uzaktan eğitim yöntemiyle yapılan toplantılarda, eğitim sonunda değerlendirme sınavı yapılacak ve sınavı başarıyla geçenler eğitime katılmış sayılacak.

Yetkileri askıya alınacak

Herhangi bir toplantıya katılmayan müfettişlerin tutanak düzenleme yetkileri, katılacakları ilk toplantıya kadar askıya alınacak. Müfettişlerin hangi trafik kural ihlalleri hakkında tutanak düzenleyebilecekleri ise Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından belirlenecek.

Yaş sınırı olacak

70 yaşından gün alanlar artık fahri trafik müfettişi olamayacaklar. Bir yıl içinde trafik kural ihlali tespit tutanağı düzenlemeyen veya trafik güvenliğine katkı sağlamayacak şekilde tutanak düzenleyen müfettişlerin görevleri sonlandırılabilecek.

Ayrıca, eğitim ve değerlendirme toplantılarına üst üste iki kez katılmayanların görevleri de sonlandırılabilecek.

Kişiler bilgiler gizli tutulacak

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince, fahri trafik müfettişlerine ait kişisel bilgilerin gizliliği esas olacak. İlgili kurum ve kuruluşlar ile diğer yetkililer, fahri trafik müfettişlerine ait kişisel bilgilerin üçüncü kişilerle paylaşılmaması için gerekli tedbirleri almakla yükümlü olacaklar.

Yorumlar (0)