İçinde 190 kişi vardı! İniş sırasında tekeri patladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Köln- Gazipaşa uçuşunu gerçekleştiren ve 184 yolcusu bulunan uçağın, piste inişi sırasında lastiği patladı.

GÜNDEM 09.05.2024, 12:48 09.05.2024, 13:55 Buse Önder
İçinde 190 kişi vardı! İniş sırasında tekeri patladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Alanya Gazipaşa Havalimanı'nda yaşanan olay hakkında açıklamalarda bulundu. Corendon Havayolları'na ait Köln-Alanya seferini yapan B738 tipindeki uçağın iniş sırasında ön tekerinin patlaması sonucu pistte hasar oluştuğu belirtildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, uçağın piste inişinde ön tekerinin patladığı ve uçağın ön dikmesinin hasar aldığı ifade edildi. Uçakta bulunan 184 yolcu ve 6 mürettebat olmak üzere toplam 190 kişinin tahliyesinin başarıyla gerçekleştirildi.

Bununla birlikte yaşanan olayda herhangi bir yaralanma meydana gelmediği vurgulandı.

Uçuşlar yönlendirildi

Yapılan ilk incelemelere göre pistte ciddi bir hasar oluşmadığı bildirilirken, beklenen uçuşların Antalya'ya divert edileceği açıklandı. Uçağın pistten çekilmesi için teknik ekibin incelemesi sonrasında gerekli işlemlerin yapılacağı belirtildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı aynı zamanda olayla ilgili soruşturma başlatılacağı ve gerekli önlemlerin alınacağını duyurdu.

Yorumlar (0)