BM Filistin Raportörü Albanese: Gazze'deki soykırım Holokost’u çağrıştırıyor

Birleşmiş Milletler (BM) Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, Tunus’ta yaptığı açıklamada İsrail’in Filistinlilere yönelik uyguladığı soykırımın Holokost’u çağrıştırdığını belirtti.

DÜNYA 12.05.2024, 17:34 Şeyda Gül
BM Filistin Raportörü Albanese: Gazze'deki soykırım Holokost’u çağrıştırıyor

Tunus’ta düzenlenen Mağrib Maşrik Forumu’nda konuşan Birleşmiş Milletler (BM) Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, İsrail'in Gazze Şeridi’ne karşı sürdürdüğü saldırıları insani ve demokratik değerlere yönelik açık bir meydan okuma olarak değerlendirdi. Şu an Gazze’de olup bitenleri nasıl görmezden gelebileceklerini soran Albanese, “Bu bir trajedi” ifadelerini kullandı.

Filistinlilerden intikam almak hedefleniyor

Gazze’de yaşanan insan hakları ihlallerine dikkati çeken Albanese, İsrail'in, Gazze’de yaklaşık 15 bini çocuk olmak üzere 35 bin insanı öldürdüğünü söyledi. Albanese, bu saldırılarıyla aynı zamanda işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki tüm Filistinlilerden intikam almayı hedeflediğini aktardı.

Yaşananlar bir savaş değil soykırım

İsrail’in saldırılarının durdurulması için uluslararası topluma harekete geçme çağrısı yapan Albanese, Gazze’de yaşananların bir savaş değil, tereddüt etmeden bunun bir soykırım olduğunu söyleyebileceğini dile getirdi. Albanese, “Batılı ülkeler her ne kadar soykırım kelimesinin kullanılmasından rahatsız olsalar da Gazze’deki soykırım Holokost’u çağrıştırıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Öğrenci hareketlerine destek olmak gerekiyor

Konuşmasında ayrıca İsrail'in Gazze'deki saldırılarına karşı gerçekleştirilen protestolara da değinen Albanese, dünya çapında bu zulmü durdurmak için harekete geçen ve kampüslerde eylem yaparak sistemleri sarsan öğrenci hareketlerine destek olmaları gerektiğini dile getirdi.

Yorumlar (0)