İsrail duyurdu: Ölen 196 yabancıdan 3'ü Türk!

İsrail hükümeti, Hamas saldırılarından 40 ayrı ülkeden 196 kişinin öldüğünü, 91 kişinin kaybolduğunu duyurdu. Ölenlerin arasında 3 Türk vatandaşının olduğu görüldü. İşte İsrail tarafından paylaşılan veriler...

DÜNYA 17.10.2023, 15:23 17.10.2023, 17:55 Hakan Öksüz
İsrail duyurdu: Ölen 196 yabancıdan 3'ü Türk!

İsrail ordusu, Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırısının ardından Gazze'ye bomba yağdırmaya başladı. İsrail ile Hamas güçleri arasında Gazze'deki çatışmalar sürerken ölü ve yaralı sayısı da güncelleniyor. İsrail ve Hamas tarafı, kendi kayıplarını açıklıyor. 

196 yabancı ülke vatandaşı öldü, 91 kişi kayıp

İsrail hükümetinden ölüm ve kayıplar ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Hamas'ın saldırılarında ölen yabancı ülke vatandaşlarının sayısı açıklandı. Buna göre saldırılarda 40 ayrı ülkeden 196 kişi öldü, 91 kişi ise kayıplara karıştı. Ölenlerden 3'ünün Türk vatandaşı olduğu kaydedildi.

7 Ekim'de Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'nı ele geçirdiler

Hamas'a bağlı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından başlatılan "Aksa Tufanı" adlı kapsamlı saldırı, dünyayı şoke etti. 7 Ekim sabahında Hamas tarafından İsrail yönüne binlerce roket atıldı. Gazze-İsrail sınırında yer alan Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın yapan Hamas'a bağlı güçler, burada kontrolü sağladı.

İsrail, ölen ve yaralanan kişi sayısını açıkladı

İsrail içindeki yerlere baskınlar düzenleyen Hamas'a bağlı silahlı gruplar, İsrailli sivillere dehşet saçtı. Gazze'den yapılan saldırılarda 299'u asker 1400 İsrailli hayatını kaybetti, 3 bin 968 kişi yaralandı.

Filistin: "İsrail'in saldırılarında 2 bin 778 kişi öldü"

İsrail ordusu, bu saldırının ardından Gazze Şeridi'ne yönelik kapsamlı bir operasyon başlattı. Karadan ve havadan Gazze'yi vuran İsrail'in saldırıları, sivil katliama dönüştü. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun saldırılarında Gazze'de yaşayan 2 bin 778 kişinin hayatını kaybettiğini, en az 10 bin kişinin yaralandığını duyurdu.

Yorumlar (0)