Icardi’nin 'sınır dışı' edilmesi için polise şikayette bulundu

Diyarbakır'da Fenerbahçe taraftarı olduğu bilinen Muhammet Delil Süner, Adana Demirspor - Galatasaray maçında sarı-kırmızılıların Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi'nin gol atması üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak polise bağlanıp, Icardi'nin sınır dışı edilmesi için şikayette bulundu.

SPOR 28.04.2024, 13:07 Melina Ay
Icardi’nin 'sınır dışı' edilmesi için polise şikayette bulundu

Fanatik Fenerbahçe taraftarı Muhammet Delil Süner (29), Adana Demirspor - Galatasaray maçından önce eve gidinceye kadar sadaka verip maç saatinde ekran başına geçti. Sarı-kırmızılı futbolcu Mauro Icardi’nin 3’üncü golü atmasından sonra 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden polis bağlanarak şikayette bulundu. Muhammet Delil Süner, yaptığı açıklamada, şu an mental olarak birkaç ilaç aldıktan sonra biraz daha sakin kalabildiğini söyledi. Ciddi bir rekabetin içerisinde olduklarını belirten Süner, 10 yılın vermiş olduğu bir patlamayı yaşadığını ifade etti.

“Eksikleri inanılmaz tamamlıyorlar”

Çalıştığı yerden eve gelene kadar her cami önünde Yasin-i Şerif okuyan teyzelere para verdiğini belirten Muhammet Delil Süner, "Siz dua edin yeter, bu akşam Galatasaray puan kaybetsin. Eve geldiğimde maçı zaten izliyorum, Icardi formunda, performansı harika. Adamı izlemek bile keyif verici. Eğer gol atamazsa, Galatasaray kesinlikle puan kaybeder diye düşünüyoruz. Maç çok güzel gidiyor, Adana Demirspor baskılı oynuyor. Galatasaray'da ise şöyle bir durum var: Icardi sahada, Mertens oyuna giriyor; Mertens yerine geçiyor, Kerem sahneye çıkıyor; Kerem kenara gelince de Hakim Ziyech devreye giriyor. Takım, birbirinin eksiklerini inanılmaz bir uyumla tamamlıyor" şeklinde konuştu.

“Mayıs ayının kaldırılmasını talep ediyorum”

"Fenerbahçe olarak böyle durumlarla pek karşılaşmıyoruz" diyen Süner, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

“Bu durumu görünce ilk golde normal karşıladım, maç iyi gidiyor diye düşündüm, sadaka vermişim de kafa rahat. Allah'ın yardımıyla işler düzelecek diye umuyorum. Ancak ikinci gol geldiğinde sinirlendim, öfkeyle kanepe örtülerini bile dişlemeye başladım. Buradan net bir şekilde ifade etmek istiyorum: Mayıs ayının kaldırılmasını talep ediyorum. Mayıs aylarının gerçek sahibi Galatasaray Spor Kulübü'dür. Bu konuyu samimi bir şekilde dile getiriyorum, hiçbir Fenerbahçeli arkadaşımın alınmasını istemem. Nisan ayının sonlarına doğru hepimiz teslim oluyoruz. Bu talebi şahsım adına dile getiriyorum. Nasıl sonuçlanacağını bilmiyorum ama bu, ülke genelinde tartışılması gereken bir konudur.”

“Televizyon kırmak zorunda kaldım”

Beklenmedik bir anda Icardi'nin gol atmasıyla sinirlendiğini söyleyen Süner, “Televizyonda onu görünce adeta bir sinir krizi geçirdim ve hemen telefonu elime alıp şikayette bulundum. Bu adamın her maçta gol atması gerçekten dayanılmaz bir hal aldı. Geçen sene Kadıköy ve Rams Park maçlarında da benzer durumlar yaşamıştık. Öfke nöbetleri geçirdim. Adana Demirspor maçı, tüm umutlarımızın yıkıldığı bir maçtı. Galatasaray galip gelince son bir kez daha öfke patlaması yaşadım. Icardi, gerçek bir yıldız ama lütfen bu ülkeden ayrılsın. En azından önümüzdeki sene sahaya çıktığımızda moral bozukluğu yaşamayalım” dedi.

“Prosedür gereği yapamadım”

Kendisini özel bir maça davet etmelerini talep ettiğini dile getiren Süner, "Samimi söylüyorum Icardi çok çok iyi. 'Şikayetiniz nedir' diye sorudular. 'Galatasaraylı bir futbolcudan şikayetçi olmak istiyorum. Bu adamın her hafta gol atmasından rahatsız oluyorum ve artık cinnet getiriyorum. Formalarımı yırtmak zorunda kaldım, televizyonları kırmak zorunda kaldım. Ben artık bu adamın ülkede görmemek için ne yapabilirim' dedim. 'Efendim bizim böyle bir şey yapmamız mümkün değil, bu futboldur. Kendinizi biraz fazla kaptırmışsınız dediler. Şikayette bulunmanız içinde onunla karşılıklı bir şey yaşamanız gerekiyor ki prosedür gereği şikayet bulunsun' dediler. Böyle bir şey söz konusu olmadığı için talep gerçekleşmedi. Fenerbahçe Spor Kulübü'nden beklentim beni özel bir maça davet etmeleri. Kendimizi hırpalıyoruz, her zaman da Fenerbahçe’nin yanındayız” diye konuştu.

“Kendini kaybetmiş durumda”

Anne Ayşe Süner ise, oğlunun maç esnasında kendini kontrol edemediğini ve normal hayatta böyle davranmadığını belirtti. Maçlarda aşırı tepki gösterip kendini kaybettiğini ifade eden anne Süner, oğlunun defalarca televizyonu, sehpayı ve kanepeyi kırdığını söyledi. “Dün akşam o kadar heyecanla polisi aradı ki, şaşkına döndüm. Oğlumun ne yaptığını sordum. Kendini kaybetmiş durumda. Artık ne yapacağını bilemiyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)