İsrail hastane vurdu: Yüzlerce ölü var

İsrail'in Gazze'de yer alan El-Ehli Baptist Hastanesini bombalaması neticesinde vefat edenlerin sayısının 500'e yükseldiği açıklandı. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, saldırıdan ötürü üç gün yas ilan etti.

DÜNYA 17.10.2023, 21:01
İsrail hastane vurdu: Yüzlerce ölü var

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, husus ile ilgili olarak basın mensuplarına açıklama yaptı.

Kudra, İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesini hedef alması neticesinde can kaybı sayısının 500'e yükseldiğini dile getirdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı husus ile ilgili daha evvel gerçekleştirdiği açıklamada, saldırıda minimum 200 kişinin yaşamını yitirdiği belirtilmişti. 
 

Filistin-İsrail çatışması

Hamas'ın silahlı kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim 2023 sabahı İsrail'e yönelik 'Aksa Tufanı' ismiyle geniş kapsamlı bir saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail istikametine çok sayıda roket fırlatılırken, Filistinli silahlı gruplar İsrail-Gazze hududundaki Beyt Hanun-Erez Hudut Kapısı'na baskın gerçekleştirerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar bir süre sonra buradan İsrail içindeki yerleşim noktalarına giriş yapmış, İsrail ordusu ise çok sayıda savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne yönelik saldırı başlatmıştı.

Yorumlar (0)