Özgür Özel’den ‘tasarruf paketi’ tepkisi: ‘Servetine servet katanlara yönelsinler’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kamu tasarruf paketiyle ilgili açıklamalarını değerlendirerek, işçi ve emekçilere zam yapılmasının gerekliliğini vurguladı. Özel, kararı eleştirerek, “Biraz servetine servet katanlara yönelsinler” ifadelerini kullandı.

SİYASET 13.05.2024, 15:49 Buse Önder
Özgür Özel’den ‘tasarruf paketi’ tepkisi: ‘Servetine servet katanlara yönelsinler’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma faciasının 10. yılında şehri ziyaret etti. Özel, ziyareti sırasında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kamu tasarrufu paketiyle ilgili açıklamalarını değerlendirdi.

Yeni istihdam yaratma, işçiye ve emekçiye zam verme konusunda çaba sarf edilmesi gerektiğini savunan Özel, “Biraz servetine servet katanlara yönelsinler. Dünya kadar işsiz var'' şeklinde konuştu.

‘Saray genelgeye uymuyor’

Tasarruf paketine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özgür Özel, "Bu güne kadar 7 kez benzer tasarruf kararları alındı, bu 8. karar. Ancak Saray ilk kez bu genelge kapsamına alınmıştır. Bu, Saray'ın genelgeye uymadığının açık bir göstergesidir" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, CHP'nin bazı belediyelerinin Arapça tabelaları kaldırma konusuna da değinen Özel, "Genelgeye uymamak, gereksiz popülizmdir" diyerek belediye başkanlarının, genelgeye uyarak hareket etmesi gerekliliğini vurguladı.

Dualar okudu

Açıklamalarının ardından Soma'da düzenlenen mevlit programına da katılan CHP Genel Başkanı, maden faciasında yaşamını yitiren 301 maden işçisini anarak dualar okudu.

Yorumlar (0)